642x schrijfinspiratie

Door  |  0 reacties

Het ideale cadeau voor de blogger met af en toe gebrek aan schrijfinspiratie: het boek 624 things to write about. Of voor mensen die meer met hun schrijftalent willen, of dit überhaupt nog verder willen ontwikkelen.

Encyclopedie voor schrijfinspiratie

Hoewel ‘642 things’ klinkt als een willekeurig getal is dat het niet. In dit boek staan letterlijk 642 dingen, of eigenlijk opdrachten, als schrijfinspiratie.

Het boek is in slechts één dag bedacht door een groep mensen van de San Francisco Writers’ Grotto. Samen bedachten zij de meest leuke, grappige, bijzondere en soms bizarre schrijfopdrachten en bundelden die tot een schrijfinspiratie-enccyclopedie.

En dat kan heel erg van pas komen als je als blogger regelmatig een writers block hebt. Of als je meer met je schrijftalent wilt doen. Of juist eindelijk meer wilt schrijven, iets wat je stiekem al heel lang van plan was.

Wat voor opdrachten kun je verwachten?

642x schrijfinspiratieAlle opdrachten zijn even leuk en het vermelden meer dan waard, maar als we ze hier allemaal noemen, dan zal de uitgever geen cent meer verdienen. We doen niet graag aan broodroof dus slechts een paar willekeurige voorbeelden van de 642x schrijfinspiratie:

  • Write two descriptions of yourself for a online dating service. First, be the kind of guy/girl who’d be taken home to meet the mother. Then try a hot, sexy version.
  • Fix the plot of the worst movie you have ever seen.
  • You are an astronaut. Describe your perfect day.
  • Interview someone you admire. Write a profile about this person.
  • Tell a complete stranger about a beloved family tradition.

Horen we je hersens nu kraken van het feit dat we opeens Engels schrijven? Ga maar vast oefenen, dit hele boek is Engels. Of kraken je hersenen omdat je meteen leuke blogs voor je ziet, maar de juiste woorden niet kunt vinden?

Juist: dat is de uitdaging van dit boek, dat je wel even zoet zal houden. En dat voor maar € 14,99.
Bestel dit boek op Bol.com >>

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *