9x geslaagde pastasalade recepten

Door  |  0 reacties

Als (klein) hoofdgerecht op een warme dag, voor bij een uitgebreide lunch of als bijgerecht voor die barbecue of dat dinertje; pastasalade kan eigenlijk altijd. Daarbij zijn de meeste pastasalade recepten ook nog heel makkelijk te maken! Wij zochten er negen voor je uit.

9x geslaagde pastasalade recepten

1. Op Lekker & Simpel vonden we dit heerlijke gerecht voor pastasalade met makreel. Makreel wordt minder vaak in salades gebruikt dan zalm en tonijn, dus erg verrassend! De komkommer geeft het gerecht een wat frisheid.

2. Een ietwat luxer recept is deze pastasalade met pesto en champignons. Een leuk bijgerecht als je voor vrienden gaat koken. Je bakt de champignons in de pesto en er kunnen spekblokjes, puntpaprika en pijnboompitten aan de salade worden toegevoegd. Hmm!

3. Pastasalade met tonijn kan eigenlijk niet misgaan. Paulien deelt een heerlijk recept met onder andere blokjes feta en tomaat. Lekker!

4. Eet jij (of een van je gasten) vegetarisch? Een pastasalade met geitenkaas kan een goed en lekker idee zijn. Dit recept is eenvoudig, maar heerlijk, met wat rucola, citroen, komkommer en geitenkaas. Voor een lekkere bite voeg je wat (zelfgemaakte) croutons toe!

5. Een simpele, maar lekker lauwwarme pastasalade van de Albert Heijn. Met kip, broccoli en paprika!

6. Je zou hem bijna een klassieker kunnen noemen, de pastasalade met tomaat en mozzarella. Deze pastasalade is gebaseerd op de  caprese salade en mag natuurlijk niet geserveerd worden zonder wat basilicum en een beetje extra vierge olijfolie.

7. Een bijzondere variant op de pastasalade tonijn: pastasalade met tonijn, walnoten en paprika. Een lekkere dressing maak je met yoghurt, wittewijnazijn, zwarte olijven en een teentje knoflook!

8. Ook iets wat je niet vaak ziet: eenrode pastasalade. Met een saus van paprika, amandelschaafsel en knoflook (en casinobrood voor de structuur)! Voeg wat kipfilet toe en een paar reepjes paprika en voilá!

9. Een pastasalade met zalm kon niet ontbreken in deze lijst, dus als afsluiter deze heerlijk pittige pastasalade met zalm en rucola.

Reacties

Laura (20) is derdejaars studente psychologie. Ze kan eigenlijk niet zonder haar katten. In haar vrije tijd is ze vaak aan het schrijven, hardlopen, lezen of muziek aan het maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *