Sinterklaas lekkernijen: smullen maar!

Door  |  0 reacties

We kunnen er geen genoeg van krijgen: pepernoten, speculaas, borstplaat, marsepein. Ofwel Sinterklaas lekkernijen. Vandaar dat we, naast de lekkerste Sinterklaas recepten voor pakjesavond, nog één keer op zoek gingen naar lekkernijen om van te smullen.

Het is de slechtste periode van het jaar: december. Al die fantastische Sinterklaas lekkernijen & daarna ook nog de vele kerstkoekjes, -kransjes en -chocolaatjes, bevatten talloze calorieën. Maar één maand per jaar denken we er gewoon niet aan, vermijden we de weegschaal en kijken niet in de spiegel. Dat komt in januari wel weer. Niemand die deze Sinterklaas lekkernijen kan laten liggen toch?

Sinterklaas lekkernijen

Alles over deze Sinterklaas lekkernijen

1. Lekker als toetje de komende weken, speculaas tiramisu. En je hebt er geen ei voor nodig!

2. Worteltjestaart. En niet voor Sint’s schimmel, maar helemaal voor jou alleen. Of om uit te delen aan vrienden of collega’s.

3. Gevulde speculaas maak je zelf met dit recept van Allerhande. Gebruik amandeltjes om hem 100% Sinterklaas te maken en een mijter toe te voegen.

4. Als je geen tijd hebt, ga je naar Jamin en haal je een pak borstplaat. Veel lekkerder nog is het om deze homemade borstplaat te maken.

5. Op één van onze favoriete bakblogs, Laura’s Bakery, vonden we deze zwarte pieten cupcakes. Je mag ze natuurlijk ook een andere huidskleur geven.

6. Wie wordt er niet vrolijk van deze pietenkoekjes? En omdat het alleen hun pet is, hoeven we (gelukkig) niet wéér te discussiëren over de huidskleur.

7. Zie ginds komt de stoombrood. Hoe creatief ben jij met brood, kun je deze namaken? Je steelt er ongetwijfeld de show mee.

8. Pepernoten + cake = dubbel genieten. Deze pepernotencake is mijn persoonlijke favoriet van deze Sinterklaas lekkernijen. Die ga ik morgen maar eens maken. Iemand een stukje?

9. En om nog even gezond te doen: Sint & Piet-mandarijnen.

Zeg nu zelf, deze Sinterklaas lekkernijen kun je toch niet laten staan? Calorieën, wat zijn dat?

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *