9x vrolijke kerst cupcakes maken

Door  |  0 reacties

Je kunt ze voor meer dan € 2,- per stuk bestellen, maar je kunt natuurlijk ook zelf kerst cupcakes maken. Je moet misschien een beetje geoefend zijn, maar ze zijn ook voor niet-gevorderden prima te doen. Welke kerst cupcakes worden het voor jou?

De populariteit van cupcakes

Voor wie onder een steen heeft gelegen even een kort omschrijving (dank Wikipedia) van deze heerlijke lekkernijen, die de afgelopen jaren zo populair zijn geworden dat cupcake-winkels als paddenstoelen uit de grond schieten:

Cupcake is een Engels woord voor een klein gebakje, meestal gebakken in een klein papieren of aluminium bakje. Het kan op verschillende manieren worden versierd. Het eerste cupcake-recept is te vinden in het kookboek van Eliza Leslie uit 1828. In die tijd werd op Engelse deftige theekransjes, naast het gebruikelijke kopje thee, ook een gebakje in de vorm van een theekopje gepresenteerd. Deze eerste cupcakes werden vaak gebakken in een kopje of een ramekin, wat een verklaring van hun naam kan zijn. De meeste cupcakes zijn zoet van smaak.

Cupcakes worden allang niet meer alleen in Engeland gegeten en ook niet alleen bij deftige theekransjes. Steeds vaker maakt taart plaats voor cupcakes, zelfs bruidstaarten worden regelmatig vervangen. Waarom dan met kerst niet ook de kransjes en de standaard kerstkoekjes vervangen? Ga zelf kerst cupcakes maken! We selecteerden voor jou de leukste recepten.

9x kerst cupcakes maken

Alles over deze kerst cupcakes

1. Ideaal voor beginners, deze eenvoudige, maar stijlvolle kerst cupcakes. Dit is boetseren voor beginners.

2. Maak zelf de kerstcupcakes, geef je kinderen een handje M&M’s en Rolos en klaar zijn je kerstbal cupcakes.

3. In de sfeer van rood/witte kerststokjes en dan ook nog eens met chocolade. Mjummie!

4. Letterlijk & figuurlijk om op te eten, rendier cupcakes (met pretzels!)

5. Geen ingewikkeld recept: als je cupcakes kan bakken & een beetje kan decoreren maak je deze traditionele kerst cupcakes in een handomdraai.

6. Een witte kerst is in Nederland helaas zeldzaam. Breng het zelf in huis met deze Noord-pool cupcakes.

7. Oefening baart kunst, dus begin maar vast met oefenen. Want deze kerstboom cupcakes wil je toch bij de kerstborrel serveren?

8. De leukste ideeën voor kerstman cupcakes vind je hier.

9. Van deze sneeuwpop-cupcakes word je toch instant happy.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *