9x feestelijke kerst amuse recepten

Door  |  1 reactie

Heb jij een kerstdiner op de planning en wil je naast de drie gangen graag nog een feestelijke kerst amuse serveren? We gingen op zoek naar feestelijke kerst amuse recepten, zodat jouw kerstdiner een vliegende start maakt.

Waarom amuses?

Amuses zijn niet alleen leuk om te serveren, deze extra ‘gang’ heeft ook nog een reden:

Een amuse is een zeer klein gerecht (of minihapje) ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen op gang te brengen. Tegenwoordig wordt dit vaak bij het plaatsnemen aan tafel in een restaurant aangeboden, maar oorspronkelijk is dit een klein hapje dat tussen de gangen door geserveerd wordt. Het woord amuse komt uit het Frans, en betekent letterlijk vermaak (voor de mond). – Bron: Amuse-recepten.nl

Serveer jouw gasten dus een van deze feestelijke kerst amuses en zorg ervoor dat ze nog meer zullen genieten van het door jou zo zorgvuldig samengestelde kerstdiner. Met onderstaande kerst amuse recepten moet dat zeker lukken.

9x kerst amuse recepten

Alles over deze kerst amuse recepten

1. Een warme amuse, die niet snel in verkeerde aarde zal vallen bij je gasten: gevulde kastanjechampignons uit de oven.

2. Binnen 10 minuten klaar: verse vijgen met gorgonzola, ham en pijnboompitten.

3. Ideaal voor de beginnende kok: deze hammouse met rode bietenscheuten. Houd er rekening mee dat hij even moet opstijven in de koelkast en dat je dus op tijd moet beginnen.

4. Blini’s met zalm kun je voor elke gelegenheid maken, maar als je ze serveert in een sterrenschaaltje is het een op-en-top kerst amuse.

5. Tien jaar geleden stond hij standaard op elke menukaart als voorgerecht: de garnalencocktail. Deze chique variant, een rivierkreeftjescocktail, serveer je in een klein glaasje als amuse.

6. Op Smulweb.nl vonden we deze amuse van bloemkoolroom met spekjes.

7. Een van onze favoriete kerst amuse recepten: een torentje van peperkoek, appel en paté. Niet alleen mooi om te zien, ook nog eens heel erg lekker.

8. In minder dan tien minuten staan ze op tafel, deze komkommerhapjes met kerrie & garnaal.

9. Een verwennerij voor je gasten én jezelf: eendenborst met mango chutney, geserveerd op een amuse lepel.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

1 reactie

  1. Karin

    26 november 2014 at 08:05

    Lekkere recepten! Als ik het zo zie hoeft een amuse helemaal niet moeilijk te zijn maar het is oh zo lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *