9x crostini recepten: jouw visite zal smullen!

Door  |  0 reacties

Verras jij je visite ook graag met lekkere hapjes? Dan zijn crostini’s zeer geschikt. Varieer naar hartenlust met deze crostini recepten om voor ieder wat wils op tafel te zetten.

Crostini betekent, vertaald uit het Italiaans, ‘dun toastje’ en is een dun sneetje brood dat bij voorkeur geroosterd wordt boven houtskool. Daarna wordt het broodje meestal bestreken met een mengsel van fijngewreven kruiden zoals salie, oregano of rozemarijn, met knoflook en olijfolie en met grof zeezout bestrooid.

En dan begint het grote feest van beleggen. Met deze crostini recepten aan variatie in elk geval geen gebrek!

Crostini recepten

9x de lekkerste crostini recepten

1. Deze winterse crostini met Pastrami en zuurkool ziet er niet alleen heerlijk uit maar past ook prima in het seizoen.

2. Crostini’s met tonijn en rucola. Een topcombinatie als je het mij vraagt!

3. Deze gaat zeker op mijn to make lijstje voor de keuken: crostini’s met Prosciutto, geitenkaas en meer.

4. Crostini, brie én bacon-ui-marmelade: lekker! Dit recept legt je stap voor stap uit hoe je de marmelade bereidt, die overigens ook prima voor andere doeleinden te gebruiken is.

5. Ik zie het al voor me hoor. Deze zomer, als de BBQ staat op te warmen, als amuse deze crostini’s met aardbei, brie, honing en basilicum. Jummie!

6. Deze crostini’s met brie, gekarameliseerde ui, peer en pijnboompitten zijn ook een goede kanshebber voor warme zomeravonden.

7. Met gerookte zalm zit je eigenlijk altijd wel goed. Deze crostini’s met gerookte zalm en roomkaas zijn dan ook zonder meer een succes als je visite krijgt.

8. Van deze zomerse perzik-crostini met geitenkaas loopt het water je toch ook in de mond of niet?

9. En tot slot deze crostini’s met peer en Pancetta-kruimels. Persoonlijk vind ik het een geweldige combinatie.

Hier verschijnen dus binnenkort regelmatig crostini’s op tafel. Als ik niet kan kiezen, gebruik ik misschien wel alle crostini recepten. Welke kies jij?

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *