Nokian: rubberen laarzen waar je wel in gezien wilt worden

Door  |  1 reactie

Rubberen laarzen: het is dat ze noodzakelijk zijn in de herfst, bijvoorbeeld als je een hond hebt, of om wat voor reden dan ook veel buiten moet zijn. Maar charmant? Nee, niet echt. Of wacht… Wel als je Nokian laarzen aan je voeten hebt.

Rubberen laarzen van Finse afkomst

Als ze ergens rubberen laarzen kunnen gebruiken dan is het wel in het hoge Noorden, Finland bijvoorbeeld. En dat is waar deze laarzen dan ook vandaan komen. Finse designers werken samen met deze beste producenten van rubberen laarzen (voornamelijk in Slowakije en Servië) en zo is Nokian Footwear ontstaan. Inmiddels houdt dit merk al meer dan 115 jaar vast aan haar hoge kwaliteitseisen.

Alle laarzen (of soms kun je zelfs beter over schoenen spreken, check het zelf hieronder) zijn handgemaakt en grotendeels van natuurrubber (100% is simpelweg niet mogelijk), en gegarandeerd waterdicht (we hebben het getest!). Ook het productieproces zelf is duurzaam overigens, zo wordt al het rubber afval zorgvuldig hergebruikt. En omdat de kwaliteit van de laarzen zo goed is, gaat een paar rubberen laarzen van Nokian gerust een paar jaar mee. Wel zo milieuvriendelijk!

Waarom de Nokian laarzen zo tof zijn?

Je hoeft toch alleen maar even een blik te werpen op onderstaande foto’s om het met me eens te zijn dat je met deze rubberen laarzen wel gezien wilt worden? Nokian heeft diverse lijnen, maar de favoriete lijnen op de redactie van Like & Love (it!) zijn zonder twijfel die van ontwerpster Julia Lundsten en de Hai-lijn. eerste zijn stoere street-fashion laarzen (en soms zelfs meer schoenen). De laatste zijn stoere boots in vrolijke kleurtjes. Deze lijn bestaat inmiddels al meer dan 45 (!) jaar en heeft haar succes wel bewezen.

Nokian rubber laarzen

Eenvoudig online bestellen

Nokian Laarzen heeft nog geen eigen webshop, maar dat zal je niet tegenhouden om ze toch aan te schaffen. Een groot deel van hun assortiment vind je op de Duitse Amazon en je kunt terecht bij Fashionbootz.nl. Ook op Regenlaarsexpert.nl vind je de rubberen laarzen van Nokian.

We waarschuwen je vast: kiezen wordt lastig! Oh, en bestel een maat kleiner dan je eigenlijke maat, ze vallen groot.

Voor deze review Nokian een paar laarzen beschikbaar, zo konden we ze goed testen.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

1 reactie

  1. Marijke I EasyDailyFood

    19 maart 2015 at 21:25

    Heel cool!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *