Bucket list liefde: 500 dingen die je gedaan moet hebben

Door  |  2 reacties

Er zijn van die boeken die je gewoonweg moet hebben. Omdat ze grappig en origineel zijn. Omdat je fan bent van boeken als Wreck this journal. Zo’n boek is Het bucket list boek van Elise de Rijck.

Nog nooit van een bucket list gehoord? Ik kan het me haast niet voorstellen, maar toch nog even een korte uitleg. Een bucket list, ofwel emmerlijst, is een lijst met dingen die je nog gedaan wilt hebben voor je doodgaat.

Bucket List boekVeel mensen kennen dit fenomeen uit de film The bucket list met Jack Nicholson en Morgan Freeman uit 2007. Twee terminale mannen die samen hun bucketlist afwerken. Maar je hoeft niet terminaal te zijn om een bucket list aan te leggen. Sterker nog: doe je dit in volle gezondheid dan haal je waarschijnlijk nog meer uit je leven dan wanneer je geen bucket list zou hebben. Zo ga je in elk geval nadenken over wat je echt wilt doen….

Bucket list met een knipoog

Het bucket list boek van Elise de Rijck bevat 500 dingen die je gedaan moet hebben. Met een knipoog, maar daardoor des te leuker.

Elise raakte enkele weken voor haar dertigste verjaardag in paniek, noem het dertigersvrees. Het leven leek opeens pijnlijk snel te gaan, en het besef dat ze bepaalde dingen niet wilde uitstellen was daar ‘opeens’. Ze stelde een lijst van 30 dingen samen die ze nog wilde doen voor haar 30e verjaardag. En weet je wat een van de punten was op die lijst? Een boek schrijven. Gelukt! En dit is wat ze zelf zegt over Het bucket list boek:

Dit boek zal je leven veranderen, echt waar. Geen paniek, het is geen zelfhulpboek en je zal niet overspoeld worden met levensvragen. Maar van dit boek ga je dansen in de regen, het laat je in bomen klimmen, levens redden en de wereld zien. Je wordt er slimmer door en met een beetje geluk krijg je er zelfs een topconditie van en komen al je dromen uit.

Toegegeven, dat is misschien niet helemaal waar. De enige persoon die je dromen kan waarmaken ben jij. Maar het geeft je wel een duwtje in de rug. We hebben allemaal dromen die door een drukke levensstijl nog niet zijn uitgekomen. Dingen die we uitstellen naar later omdat het nu te druk is. Maar wat als dit later is? (…)

Ik daag je uit om al die dingen te doen of toch degene die je leuk vindt, want het is jouw leven. Er zijn geen spelregels en er staat geen tijdslimiet op. Vanaf pagina 169 is er plaats voorzien voor jouw persoonlijke doelen e om jouw droomleven te ontwerpen. (…) Stop dreaming, start doing!

Na dit gelezen te hebben, wil je toch meteen kijken welke doelen Elise heeft opgesteld? Doen! Gewoon Het bucket list boek kopen, want het is ook nog eens geweldig opgemaakt.

Het bucket list boek: doelen verklapt!

Oké, voor als je nog niet helemaal om bent; ik heb een aantal willekeurige doelen uit het boek van Elise op een rij gezet. Echt willekeurig. Pagina opengeklapt en ‘ezeltje prikje’:

 • Een week (over)leven zonder social media #digitaldetox #offline #unplugging #signoff #disconnecttoreconnect #welcometotheflipside #intotherealworld
 • 24 uur een blinddoek dragen (niet valsspelen!)
 • Luisteren naar complete stilte. Shhhhh!
 • Professionele naaktfoto’s van jezelf laten maken. Als je durft…
 • Op een trampoline springen. Hoger, hoger, hoger!
 • Iets uitvinden (een spel, een recept, een app, of misschien zelfs groter, wees ambitieus)
 • In je pyjama naar de bioscoop gaan (gewoon zonder reden)
 • Een maand lang geen voedsel weggooien. Restjesdag euhm, restjesmaand!
 • Iets aanleren dat niemand van je zou verwachten en iedereen spontaan verrassen tijdens een willekeurige gelegenheid (Tip: een backflip, Russisch, achterstevoren praten…)

En het boek biedt alle ruimte om al je ervaringen en opgedane antwoorden op te schrijven. Oh en er is uiteraard ruimte voor fotobewijs. Hoe leuk!

Ik ga beginnen met afvinken, wie doet er mee? Bestel het boek en plaats jouw ervaringen op Instagram met #abucketlistlife.

Titel: Het Bucket List boek
Uitgeverij: Lannoo
Prijs: € 14,99

Bekijk op bol.com

 

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

2 reacties

 1. Vivian

  26 april 2015 at 14:54

  O, dit klinkt best wel leuk! Al zit er waarschijnlijk een hoop tussen wat voor mij gewoon niet te doen is, maar het is misschien wel een leuke inspiratiebron voor mijn persoonlijke bucketlist!

 2. Amanda

  26 april 2015 at 21:04

  Haha klinkt super grappig! Lekker gekke opdrachten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *