9x witte chocoladerecepten om je vingers bij af te likken

Door  |  0 reacties

Vandaag is het feest! Het is White Chocolate Day en dat betekent – laat je calorieën even los – dat je zoveel witte chocolade mag eten als je wil. En met deze goddelijke witte chocolade recepten zal dat flink wat witte chocolade woorden.

Ik heb geen reden nodig om witte chocolade te eten; witte chocolade kan altijd. Ja, ook als ontbijt. Maar op een dag als deze hoef ik niemand verantwoording af te leggen. “Het is White Chocolate Day, het is mijn plicht op deze dag”, is voldoende. Kom maar op met die hoge dosis!

Eigenlijk maakt het niets uit hoe en waar de witte chocolade in zit, praktisch alles met witte chocolade is goed. Het was dan ook een drama om deze witte chocolade recepten te selecteren. Uiteindelijk heb ik met mijn 25 favoriete recepten maar ieniemieniemutte gedaan. Kijk je mee?

Witte chocolade recepten

Alles over deze witte chocolade recepten

1. Laat de herfst maar volledig los gaan. Met deze witte chocolade cheesecake met bastognebodem overleef ik hem wel. Witte chocoladecake met Baileys is overigens ook een optie. Hier heb je helemaal geen oven voor nodig zelfs!

2. Marokkaanse kokostruffels met witte chocolade; apart combinatie, maar erg lekker!

3. Lekker om ’s middags tussendoor te knabbelen: noga van witte chocolade en pistache.

4. Feestelijk en makkelijker te maken dan dat het er uit ziet: aardbeien tiramisu met witte chocolade.

5. Chocolade to the max! Witte chocolademousse met pure chocoladesaus.

6. Een altijd geslaagd dessert: witte chocolademousse. Altijd zelf maken, nimmer uit een pakje!

7. Mag dit als ontbijt? Kan best toch, wafels met witte chocolade op de nuchtere maag?

8. Soep van witte chocolade, ja dat bestaat! En het is nog lekker ook.

9. Een plaatje om te zien & zeker geen straf om te eten. Mijn laatste van mijn favoriete witte chocolade recepten is deze witte chocolade mascarpone-kwarktaart met frambozen.

Letterlijk om je vingers bij af te likken! Voor welk van deze witte chocolade recepten ga jij?

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.