Het grote kleurboek van Fiep Westendorp

Door  |  4 reacties

Groeide jij ook op met Jip & Janneke, Puk van de Petteflet, Otje en Floddertje en wil je je kinderen deze geweldige verhalen niet onthouden? Maak ze niet alleen blij met de leesboeken, maar ook met Het grote kleurboek van Fiep Westendorp.

Wat ik geef op de eerste verjaardag van kinderen in mijn omgeving? Geen speelgoed met veel lawaai, maar een goed boek. Het liefst een leesboek dat ik vroeger zelf verslonden heb. En meestal valt de keuze daarom op Jip & Janneke of Pluk van de Petteflet. Ik krabbel er een persoonlijke tekst in en weet dat dit boek later veel waard zal zijn. Want wie wil er niet met deze geweldige verhalen opgroeien.

Helemaal vrolijk werd ik dan ook toen Het grote kleurboek van Fiep Westendorp op de mat viel. En hoewel gemaakt voor kinderen van alle leeftijden kon ik het niet laten om meteen te gaan kleuren. Ach, 34 is toch ook alle leeftijden?

Over ‘Het grote kleurboek van Fiep Westendorp’

Het grote kleurboek van Fiep WestendorpWie kent ze niet, de tekeningen die Fiep Westendorp maakte bij de verhalen van o.a. Annie M.G. Schmidt, Mies Bouhuys en Han G. Hoekstra? Ik denk dat de gemiddelde bezoeker van Like & Love (it!) groot is gebracht met Jip & Janneke, Pim & Pom, Pluk van de Petteflet (mijn favoriet!), Otje en Floddertje.

De illustraties uit bovenstaande verhalen zijn in zwart/wit verzameld tot een uniek kleurboek, met 32 luxe en dikke pagina’s om de verhalen zelf kleur te geven. Voor ouders een feest der herkenning, voor kinderen is Het grote kleurboek van Fiep Westendorp vooral een kleurfeest. Geef jij dit cultureel erfgoed door aan je kinderen?

Titel: Het grote kleurboek van Fiep Westendorp
Uitgeverij: BBNC Uitgevers
Prijs: € 6,95

Bekijk op bol.com

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

4 reacties

 1. Aukje

  31 oktober 2015 at 10:05

  Oh, die is heel erg leuk!

 2. Renske

  31 oktober 2015 at 12:37

  Jeugdsentiment! Dit kleurboek moet ik hebben, hihi.

 3. bibi

  1 november 2015 at 00:32

  Leuk! Zeker een goed cadeau voor jong en oud! Haha en het is Pluk ? Ik werkte tot deze week in de Kinderboekwinkel in Amsterdam en ik denk dat 90% van de klanten het over Puk had. Is ook wel een beetje een tongkraker ☺

  • Redactie

   1 november 2015 at 09:42

   In dit geval een stomme typefout, want stiekem weten we dat natuurlijk heel goed 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *