101 mooiste plekken van Italië

Door  |  0 reacties

Ben jij al bezig met de oriëntatie voor komende zomervakantie? Hier gaan de gedachte uit naar Italië en dan is het boek 101 mooiste plekken van Italië een uitkomst.

Het boek 101 mooiste plekken van Italië is een boek van Saskia Balmaekers, die sinds 2010 op Ciaotutti.nl blogt over haar liefde voor Italië. Tijdens het lezen van haar blog leer je alles over de cultuur, de Italianen en de Italiaanse gewoontes. In haar nieuwste boek – ze schreef eerder al Italië-gerelateerde boeken, neemt ze je mee langs de 101 mooiste plekken van Italië.

Wat je kunt verwachten van ‘101 mooiste plekken van Italië’

101 mooiste plekken van Italië101 mooiste plekken van Italië neemt je mee naar het mediterrane land dat barst van de eeuwenoude monumenten, schitterende kerken, drukke pleinen en gezellige terrassen.

Je reist – en het voelt haast als letterlijk door haar mooie verhalen – door steden als Venetië, Rome en Napels en regio’s als Ligurië, Toscane en Campanië. Ook de eilanden Sicilië en Sardinië mogen natuurlijk niet ontbreken.

Hoe Saskia koos uit alle mooie plekken die het land rijk is?

Ik sloot duizenden plekken in Italië in mijn hart. De oude mannetjes op het plein, de portici van Bologna, de kleurrijke vissersbootjes van Favigna, de espresso van Napels, de vrouwen in Bari die voor hun huis in alle vroegte oortjespasta maken, Michelangelo’s indrukwekkende plafond, schitterend gelegen abdijen, pittoreske dorpspleinen, de Schildpaddenfontein in Rome en duizenden andere verrassingen die Italië voor haar bezoekers in petto heeft.

Voor dit boek koos ik 101 van die bijzondere plekken. Plekken die ik meteen al bij de eerste aanblik in mijn hart sloot. Het viel niet mee om een keuze te maken uit alle mooiste bestemmingen die Italië te bieden heeft en die ik in de afgelopen jaren heb bezocht, beleefd en ervaren. Ik zou er wel duizend kunnen noemen… Ik koos uiteindelijk voor die plekken waarnaar ik steeds weer terugkeer en die mij bij elk bezoek opnieuw raken. Samen geven deze 101 plekken een schitterende dwarsdoorsnede van Italië.

En dat zij deze plekken in haar hart sloot is te lezen én te zien. Want de foto’s in het boek maken dat je het liefst meteen een ticket boekt. Ach, waarom ook niet doen? Ik denk dat het deze zomer echt Italië gaat worden…

Titel: 101 mooiste plekken in Italië
Auteur: Saskia Balmaekers
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Prijs: € 25,-

Bekijk op bol.com

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *