Tortellini Day: kies jij uit de lekkerste tortellini recepten?

Door  |  0 reacties

Ben jij dol op pasta? Dan is vandaag een topdag voor je; het is Tortellini Day. Over het dagelijks terugkerende dilemma ‘Wat eten we vandaag?’ hoef je niet lang na te denken. Tortellini natuurlijk. Wij gingen op zoek naar lekkere tortellini recepten om uit te kiezen.

Tortellini is eigenlijk niet meer dan het Italiaans voor gevulde deegringetjes. Vaak zit er een vulling in de vorm van kaas, spinazie of gehakt. Eenmaal gekookt kun je ze zeer gevarieerd toepassen en staat er in korte tijd een voedzame maaltijd op tafel. Omdat het vandaag Tortellini Day is zochten we negen verrassende tortellini recepten uit om mee aan de slag te gaan.

Tortelinni recepten

Alles over deze tortellini recepten

1. Tortellini met een Mexicaans tintje bedenk je niet zo 1, 2, 3 toch? Maar deze Mexican tortellini casserole is echt wel super lekker.

2. Dat is nog eens een origineel hapje voor bij de borrel: tortellini op een stokje met een dip van pesto. Jammie!

3. Gebruik de slowcooker en als je ’s avonds thuiskomt staat deze smakelijke kippensoep met tortellini voor je klaar. Kun je gelijk aanvallen!

4. Oehhhh ik ben gek op salades en word dan ook blij van plaatjes als deze. Een lekkere maaltijdsalade met spinazie, tortellini, kerstomaatjes en bacon.

5. Simpel maar oh zo lekker! Tortellini met knoflookgarnalen. Een lekkere frisse salade ernaast en Tortellini Day is een groot feest.

6. Nog zo’n fijn hapje voor bij de borrel: tortellini met een parmezaankorstje. Dat is weer eens iets anders als bitterballen met mosterd.

7. Deze avocado pesto tortellini salade is vooral bijzonder door de homemade pesto. Blijft er een restje over? Perfect als lunch voor morgen.

8. Wat deze ovenschotel met tortellini en kaas betreft kan een kind de was doen. Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd na een drukke werkdag.

9. Romige tortellinisoep met parmezaan, tomaat en spinazie, dat is nog eens een smakelijke maaltijdsoep. Zet nog wat lekkere crostini’s op tafel voor een extra bite.

Ik ga vandaag voor het eerste tortellini recept. Welke van deze tortellini recepten is jouw favoriet?

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *