Red de tijger!

Door  |  0 reacties

In India leven naar schatting nog maar zo’n 750 tijgers. Te weinig. En daarom komt non-profit organisatie Dastkar in actie.

Het Ranthambore Tijger Reservaat in Rajastan (Noord-India) is een van de reservaten die zijn gevormd om de natuurlijke leefomgeving van de tijger te behouden en hen te beschermen tegen stropers. Dastkar, een non-profit organisatie, zorgt voor alternatieve inkomstenbronnen voor de mensen in de omgeving van het reservaat. Zij doen dat o.a. door oude handwerktechnieken weer nieuw leven in te blazen, zoals blokprinten, leerbewerking en pottenbakken.

Maar ook bijvoorbeeld het maken kleding van handbedrukte stoffen. Van de restanten van de stoffen worden vlaggenlijnen gemaakt. De vlaggetjes worden vervolgens stuk voor stuk met de hand versierd met kleurrijke kralen en belletjes. Dit geeft de vlaggenlijnen een extra feestelijk effect. En: elk exemplaar is uniek!

De vlaggenlijnen zijn 7 meter lang en bestaan uit 15 vlaggetjes. Betaal jij hier € 29,95 voor en help je mee aan het behoud van de tijger?

Bestel deze vlag >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *