Of ik gek ben

Door  |  0 reacties

Of ik gek ben, Michiel Stroink

“Het is bijna knus en eigenlijk een soort Center Parcs, met als belangrijkste overeenkomst dat je hier zo snel mogelijk probeert weg te komen.”

Vanaf het eerste hoofdstuk weet de schrijver van het boek Of ik gek ben je mee te slepen in de wereld van TBS-er Benjamin. Benjamin is een succesvolle kunstenaar die niet gelooft dat hij schuldig is aan datgene dat hem ten laste wordt gelegd. Hij gaat de strijd aan met de absurde taferelen in de TBS-kliniek en probeert zichzelf terug te vinden. En bovenal de waarheid…

Schrijver Michiel Stroink deed de inspiratie voor dit boek op in de vier jaar dat hij Nederlands en maatschappijleer gaf aan TBS-patiënten. De dingen die hij zag en hoorde verwerkte hij in deze indrukwekkende debuutroman. Veel leesplezier!

Anderen over ‘Of ik gek ben’

  • Literairedebuten.nl: “Een bijzonder debuut. Rijp voor een prijs.”
  • Volkskrant.nl: “Of ik gek ben is een mooi debuut, geschreven in een flow van vier weken. De anonieme tbs’er, zoals je ze in de krant tegenkomt, krijgt een gezicht. Stroink levert de ingrediënten voor een Nederlandse variant op One flew over the cuckoo’s nest.”
  • Leesfanaten.nl: “De beschrijving van het leven in een tbs-kliniek en de personages uit de kliniek zijn prima neergezet. ‘Of ik gek ben’ is een maatschappijkritische roman die het lezen zeker waard is.”

Bestel dit boek op Bol.com >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *