Jackie, drama van Nederlandse bodem

Door  |  0 reacties

Op zoek naar een meeslepende film voor een gure zaterdagavond? Ga met de dramafilm Jackie op de bank hangen.

Jackie is een film van Nederlandse bodem. Carice en Jelka van Houten houden je gegarandeerd ruim anderhalf uur aan de bank gekluisterd.

Waar Jackie over gaat

De tweeling Sophie (Carice) en Daan (Jelka) zijn opgevoed door hun twee vaders. Op hun 33e worden ze gebeld door hun ‘baarmoeder’, zoals Sophie haar draagmoeder spottend noemt. Op initiatief van Daan reizen ze af naar Amerika waar ze zich in een avontuur storten dat ze van tevoren niet zien aankomen.

De roadtrip neemt je mee langs de twee zo verschillende zusjes, die stiekem meer op elkaar lijken dan ze denken. Langs de excentrieke Jackie, de Oscar-winnende Hollywood Hunter, die op geen enkele manier lijkt op de moeder die de tweeling verwachtte.

Wat anderen zeggen over ‘Jackie’ en Jelka & Carice van Houten

Jackie, film van Nederlandse bodem, drama

  • AD: “De kijker kan vooral genieten van het geestige onderlinge gekibbel van Daan en Sophie.”
  • Metro: “Carice van Houten is grappig als de onder hoogspanning staande carrièrevrouw Sophie. De dynamiek tussen de zusjes knettert. De spanning tussen en hun biologische moeder is knap invoelbaar gemaakt. Verrassend einde.”
  • Nu.nl: “Jackie is geestig én ontroerend. Na het zien van de film krijg je meteen zin om in een camper door de VS te rijden.”
  • FilmTotaal.nl: “Waar veel roadmovies problemen hebben met een passend slotakkoord, daar slaat Jackie juist toe. In het sterkste deel van de film wordt al het voorgaande in het juiste perspectief geplaatst en krijgt zelfs de titel Eem extra betekenis.

Nog een verlanglijstje inleveren? Wat ons betreft komt de dvd ‘Jackie’ bovenaan je verlanglijstje te staan!

Bestel dit boek op Bol.com >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *