De groeten van Mike!

Door  |  0 reacties

Het is Kerst en dus is het tijd voor Nederlandse familiefilms in de bioscoop. De groeten van Mike! hoopt dit jaar veel bezoekers te trekken.

De groeten van Mike! is niet zo’n enorme feel good movie als Alles is familie. In de film draait alles om Mike en zijn moeder, die af en toe net even een borrel te veel drinkt. Een zwaar onderwerp zo vlak voor kerst.

Het verhaal van ‘De groeten van Mike!’

Mike ligt al maanden in het ziekenhuis omdat hij leukemie heeft. Vlak voor kerst krijgt hij de mededeling dat hij naar huis mag. De aanvankelijke vreugde maakt snel plaats voor verbijstering als zijn moeder hem niet komt ophalen. De verpleegkundige schakelt Jeugdzorg in, zodat Mike wordt ondergebracht in een pleeggezin.

Mike is hier fel op tegen. Zijn moeder mag dan teveel drinken, maar hij is toch oud genoeg om voor zichzelf te zorgen? Samen met zijn kamergenoot Vincent probeert hij Jeugdzorg te dwarsbomen, zodat hij toch de kerst thuis én met zijn moeder kan doorbrengen.

De cast van ‘De groeten van Mike!’

De groeten van MikeBracha van Doesburgh speelt de verrassende rol van de moeder van Mike, Carine Crutzen neemt de rol van Jeugdzorg op zich. Mike wordt gespeeld door Maas Bronkhuyzen, die eerder schitterde in de kinderfilm Dolfje Weerwolfje. Mike’s vriendje Vincent wordt gespeeld door Faas Wijn?

Wat anderen zeggen over ‘De groeten van Mike!’

  • Filmtotaal: “De film is op gepaste momenten heerlijk luchtig, maar veegt ondanks de opgewekte toon de echte problemen niet onder tafel. Dat het allemaal niet loodzwaar wordt, is voor een groot deel te danken aan de opgewekte natuur van de hoofdpersoon.”
  • Telegraaf: “Mike is zo’n ventje dat je meteen in je hart sluit. Tien jaar, brutaal, grappig, direct, slim en lief. Hij is even kwetsbaar als strijdbaar, met zijn leukemie en zijn alcoholistische moeder. Dat klinkt wel als heel veel drama voor een familiefilm, maar De groeten van Mike! wordt nergens sentimenteel of larmoyant.”
  • Film Abides: “De groeten van Mike! is een mooie kinderfilm geworden met het hart op de juiste plaats. Een uitstekende keuze om de naderende kerstdagen mee in te gaan.”

UPDATE: Inmiddels is deze film uit op dvd. Je bestelt hem voor slechts € 8,99 op Bol.com.
Bestel de dvd De groeten van Mike! >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *