Wijn voor dummies

Door  |  0 reacties

Hef het glas, en weet ook wat er in je glas zit, met deze wijnbijbel voor leken: Wijn voor Dummies.

Het boek Wijn voor Dummies bestaat al enkele jaren, maar is in de aantocht naar de feestdagen volledig vernieuwd. Zo kun je nog net even je kennis bijspijkeren indruk maken op een van de vele kerstborrels.

Wat vind je in het boek ‘Wijn voor dummies’?

Deze nieuwe editie van Wijn voor Dummies staat boordevol wijntips waarmee je snel en gemakkelijk als een echte connaisseur van wijn kunt genieten. Je leest wat de basissoorten wijn zijn, hoe deze smaken, van welke druiven wijn wordt gemaakt en hoe wijnen aan hun naam komen. Er is aandacht voor de laatste trends op wijn gebied, het kopen, verzamelen en beoordelen van wijnen en je krijgt tips over het combineren van wijnen en gerechten.

Bovendien maak je een reis door de belangrijkste wijnstreken van Europa en ontdek je de ‘nieuwe wereld’ van wijn: Australië, Nieuw-Zeeland, Chili, Argentinië, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. Het boek is geschreven door Ed McCarthy, die regelmatig schrijft voor o.a. in Wine Enthusiast en The Wine Journal.

De eerste regels voor wijn-dummies

Wijn voor dummies, boekUiteraard ontbreekt ook in Wijn voor Dummies het Deel van de Tientallen niet, met in dit boek ‘Tien wijnmythen en waarom ze niet kloppen’. We helpen je vast op weg!

  • De beste wijnen zijn cépagewijnen
  • Alleen dure wijn is goede wijn
  • Een schroefdop duidt op een wijn van inferieure kwaliteit
  • Rode wijn is verfijnder dan witte
  • Witte wijn bij vis, rode wijn bij vlees
  • De cijfers liegen niet
  • De kwaliteit van een wijn is objectief meetbaar
  • Echte kenners weten alles over wijn
  • Oude wijnen zijn goede wijnen
  • Champagne rijpt niet

Waarom ze niet kloppen? Koop dit boek & lees het zelf.
Bestel dit boek op Bol.com >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *