De laatste wens van Amelie

Door  |  0 reacties

De laatste wens van Amelie

Vanaf de eerste bladzijde zul je gegrepen worden door De laatste wens van Amelie, die het aangrijpende verhaal vertelt van twee vrouwen, Amelie & Marlene, die één man delen.

Krampachtig probeerde Marlene haar verwarde gevoelens op orde te krijgen. Haar verlangen. Haar verdriet. Haar medelijden met Amelie. Maar deze vrouw was geen patiënte van haar! Deze vrouw was een relatie met Markus begonnen toen ze blijkbaar nog geen idee van haar ziekte had. Of in elk geval nog niet wist hoe ernstig die was. Tenzij ze het verzwegen had voor Markus.

Het verhaal van ‘De laatste wens van Amelie’

Marlene, een 35-jarige oncoloog die het liefst de dood uit de weg gaat, getrouwd met Markus. Amelie, hoedenmaakster en kankerpatiënt. En minnares van Markus, dé Markus van Marlene. Op een dag staat ze voor de neus van de nietsvermoedende Marlene en vraagt haar of ze haar laatste wens wil vervullen. Ze wil de tijd die haar rest doorbrengen met Markus.

Marlene haar leven wordt onder haar voeten weggevaagd. Haar man blijkt haar niet trouw, en blijkt zeker niet de man te zijn die ze dacht te zijn. Hij wil namelijk niets maar dan ook niets met Amelie te maken hebben als hij hoort dat ze ziek is. Marlene besluit het heft in eigen handen te nemen: als Markus haar niet steunt, doet zij het wel. Langzaam komt ze tot de ontdekking waarom Markus door deze mysterieuze hoedenmaakster betoverd werd en wat er miste in haar eigen huwelijk.

Een unieke debuutroman van de Duitse schrijfster Nicole Walter.

Wat anderen schreven over ‘De laatste wens van Amelie’

  • Die Presse: “Nicole Walter weet in haar debuutroman een zwaar verhaal heel licht te brengen. Een ode aan het leven, ook al draait het om de dood.”
  • Für Sie: “Deze fijngevoelige roman geeft je de moed om zelfs de allerergste omstandigheden het hoofd te bieden.”

Bestel ‘De laatste wens van Amelie’ >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *