Intrigerende film Flight

Door  |  0 reacties

Als je vliegangst heb, moet je serieus overwegen om deze film over te slaan. Hoe goed hij ook is, je wilt niet bij elke vlucht jezelf afvragen of de piloot al dan niet onder invloed is. Want dat is wel het geval in Flight.

Waar Flight over gaat

Flight, thriller met Denzel WashingtonFlight vertelt het verhaal van piloot Whip Whitaker (Denzel Washington). Wanneer zijn vliegtuig in slecht weer terecht komt en de apparatuur het begeeft, weet hij het vliegtuig ‘veilig’ aan de grond te brengen.

‘Slechts’ 4 passagiers en 2 bemanningsleden overleven de ramp niet en gezien de omvang van het vliegtuig en het ongeval wordt Whip onthaald als een held. Wat hij met dat vliegtuig heeft gedaan, is a miracle.

Maar al snel blijkt dat Whip op het moment van de crash onder invloed was van drugs en alcohol. Hoewel hij weet dat het ongeval hierdoor niet veroorzaakt is, wordt hij verscheurd door een schuldgevoel omdat hij als held wordt onthaald. Ondertussen zit ook de pilotenvakbond in zijn nek te hijgen.

Als kijker wordt je verscheurd tussen medelijden en ‘Wat een klootzak’. Een intrigerende film!

Wat anderen vinden over Flight

  • Moviemeter: “Ongelooflijk goede film. Heel rustig word je in de wereld van een verslaafde meegetrokken. Waar je op sommige momenten zelfs sympathie krijgt voor hem. Acteerprestaties van de heer Washington zijn natuurlijk fenomenaal.”
  • Mixedgrill.nl: “Een sterke rol van Denzel Washington. Hij weet de ingehouden woede en de wanhoop van zijn personage erg goed over te brengen en is erg geloofwaardig.”
  • Filmpjekijken.com: “Flight wordt door het complexe personage Whip bijna een karakterstudie. De film is scherp en dynamisch. Ondanks dat het niet de actiefilm is die je misschien verwacht, verveelt het geen minuut. Dat is vooral aan Denzel Washington te danken, die in Flight tot grote hoogten stijgt.”

Bestel deze dvd op Bol.com >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *