Hippe macarons maken

Door  |  0 reacties

Na de overzoete, pompeuze taarten volgden de cakepops. En niet lang daarna kwamen de macarons. En macarons maken is eigenlijk best eenvoudig, blijkt uit het boek ‘Hippe macarons’ van Lindsay Coutteau.

Lindsay is geobsedeerd door macarons: macarons in alle vormen, maten, kleuren en smaken. In haar boek Hippe macarons verklapt ze hoe eenvoudig macarons maken is.

Lindsay over macarons maken

Macarons worden ook wel eens ‘de moeilijkste koekjes om te maken’ genoemd. Je vindt ze in alle kleuren en in verschillende smaken. Ik ben zelf verliefd geworden op deze mooie, maar vooral ook lekkere koekjes en die liefde wil ik graag met je delen. Want zeg nu zelf: wat is er leuker dan zelfgemaakte macarons aan vrienden en familie te kunnen serveren? Ik wil je met dit boek stap voor stap helpen om deze zachte en elegante amandelkoekjes zelf te maken.

Beginnen bij de basis

Is macarons maken jou onbekend? Zoals elk goed kook- en bakboek bevat ook dit boek een hoofdstuk met de basis. Lindsay verklapt haar basisrecept, zodat je daarna – als je deze eenmaal onder de knie hebt, een paar keer oefenen is gewenst – een stap verder kunt gaan en kunt variëren met smaken, kleuren en zelfs vormen.

Ze geeft je daarnaast nog een waslijst met tips mee die maken dat het macaron-kwartje nog sneller valt. En niet te vergeten: recepten voor eenvoudige macarons, zoals citroenmacarons of red velvet macarons.

Macarons maken: een stapje verder

hippe macarons makenEn dan begint de uitdaging. En overigens ook het deel van het boek waarin de macarons er steeds lekkerder, maar bovendien ook creatiever uitzien.

Aan de hand van vier hoofdstukken zet Lindsay de meest geweldige macaron-recepten voor je op een rij. Wat je zoals kunt verwachten?

  • In het hoofdstuk ‘Kids’: macaron-appeltjes met wormen & monster-macarons
  • In het hoofdstuk ‘Feest’: romantische Valentijn-macarons & kerstboom-macarons
  • In het hoofdstuk ‘Seizoen’: winterse sneeuwpop-macarons & zomerse zon-macarons
  • In het hoofdstuk ‘Dieren’: berelekkere macarons & lieveheersbeestjes-macarons

Een boek vol inspiratie dus & als je het goed aanpakt ook nog eens met een enorm lekker resultaat. Succes met macarons maken!

Bestel het boek ‘Hippe macarons’ op Bol.com >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *