Het lijstje van mama

Door  |  0 reacties

Als je dit boek tijdens een warme zomerdag leest, zal het zeker voor enige verkoeling zorgen. Grote kans namelijk dat Het lijstje van mama je tranen op je wangen bezorgd. En we weten uit ervaring dat het ook geen aanrader is om in de trein te lezen.

Natte ogen zul je namelijk zeker krijgen, bij dit aangrijpende verhaal van Singe & Kate en hun zoontjes Reef & Finn. Singe & Kate worden als tieners smoorverliefd op elkaar. Als ze begin 30 zijn, wordt hun liefde bekroond met de geboorte van Reef. Maar Reef wordt ziek, en niemand weet wat hij heeft. Na maanden onderzoek, en Kate is inmiddels zeven maanden zwanger, komen ze erachter dat Reef een groot kwaadaardig gezwel in zijn buik heeft.

Dubbele strijd

De stress die de diagnose met zich meebrengt, zorgt ervoor dat Kate met zeven maanden bevalt van Finn. Terwijl hij voor zijn leven vecht, geven de artsen Reef nog maar een paar dagen. Er wordt direct met de behandeling gestart en hoewel Reef’s kansen maar 6% zijn, overleefd hij het. Zijn broertje Finn komt ook sterk uit de strijd.

Helaas mogen ze niet lang van hun geluk genieten. Kate ontdekt een knobbeltje in haar borst. De artsen schatten haar overlevingskansen op 80% in. En als Reef het met 6% red, dan moet zij het ook redden. Het lijstje van mama is een aangrijpend verhaal van een jong gezien dat keer op keer door het noodlot wordt getroffen.

Kate’s lijstje van mama

Want na alle behandelingen slaat het noodlot nog een keer toe: Kate heeft uitzaaiingen in haar longen en botten. Langzaam vervliegt de hoop op genezing en Kate begint aan een lijstje, dat na haar dood bekend zal worden als het lijstje van mama.

Het lijstje van mama, aangrijpend boek over een moeder met kankerHet lijstje van mama is een handleiding voor Singe, met opdrachten als ‘Als ik er niet meer ben, moet je de jongens elke avond twee nachtzoenen geven, een van jou en een van mij’, ‘Vier verjaardagen groots’ en ‘Maak een plakboek van je avonturen’.

Singe’s strijd tegen verdriet

Na Kate’s dood moet Singe door, zijn jongens alleen opvoeden en bij alles vraagt hij zich af of Kate het niet beter of anders zou doen. De lijst wordt voor hem de rode draad in zijn rouwproces en helpt hem elke keer weer op weg. Samen met de jongens krijgt het lijstje van mama een unieke betekenis…

Bestel Het lijstje van mama op Bol.com >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *