Het verhaal van Katie Piper

Door  |  0 reacties

Of we alleen boeken recenseren die net uit zijn? Nee, sommige boeken zijn zo indrukwekkend dat ze ook twee jaar na de eerste druk nog steeds een vermelding waard zijn. Zoals het boek ‘De littekens van mijn leven’ van Katie Piper.

De jongen bevond zich inmiddels op hooguit een armlengte afstand. Ik probeerde nog steeds om mijn portemonnee onder uit mijn tas te diepen, en toen gebeurde het. Plens. De jongen gooide de inhoud van het bekertje in mijn gezicht, en in die fractie van een seconde veranderde mijn leven voor altijd. Mijn gezicht was kletsnat van de vloeistof, die ook langs mijn hals droop, en heel even begreep ik niet wat er gebeurd was. Heeft hij nou net zijn koffie over me heen gegooid, dacht ik geschrokken en vol ongeloof.

Helaas, het was geen koffie. Katie kreeg op klaarlichte dag, in opdracht van haar eigen vriendje, zoutzuur in haar gezicht gegooid.

Over ‘De littekens van mijn leven’ van Katie Piper

Katie Piper is een mooie jonge vrouw van vierentwintig die alles heeft wat ze maar wil: een prachtige carrière als model en presentatrice, fijne vrienden en een liefhebbende familie. Tot ze op een dag Daniel Lynch ontmoet en een relatie met hem aangaat. Hij lijkt in eerste instantie de perfecte man: hij overspoelt haar met liefde, cadeautjes en aandacht, en Katie geniet. Tot ze twee weken later met hem meegaat naar een hotel en acht helse uren lang door Daniel wordt verkracht, geslagen en met de dood bedreigd.

Uit angst voor repercussies besluit ze Daniel niet aan te geven bij de politie, iets wat later een fatale beslissing zou blijken. Een paar dagen later loopt Katie op klaarlichte dag over straat en ziet een jonge man op haar af komen. Hij heeft een beker in zijn handen en denkend dat hij een bedelaar is die om geld wil vragen reikt ze naar haar portemonnee. Een seconde later voelt ze hoe haar gezicht en het leven zoals ze het kende langzaam wordt weggebrand door zwavelzuur…

Littekens van mijn leven, Katie PiperDe littekens van mijn leven is het schokkende relaas van een jonge vrouw wier lichaam en ziel haar werden afgenomen, maar die dapper terugvocht. Dit is haar ongelooflijke, indrukwekkende levensverhaal.

Wat wij vonden van ‘De littekens van mijn leven’

Men neme een lange treinrit, van Groningen naar Maastricht. En ongetwijfeld dat je aangekomen bij je eindstation het boek uit hebt én de tranen in je ogen hebt staan. Geen tranen van verdriet, maar blijdschap. Vanwege een dappere vrouw die niet alleen haar gezicht kwijt raakt, maar haar leven. Die terugvecht en in al het kleins zoveel moois ziet. Die door haar eigen littekens heen kan kijken, ondanks de soms heel schofterige reacties van andere mensen. Vanwege haar lieve trotse ouders die hun leven stil zetten om haar haar leven terug te geven. Een bijzonder verhaal van iemand voor wie je wel respect moet hebben!

Wat anderen vinden van het boek van Katie Piper

  • “De enorme kracht die Katie heeft, neemt bezit van je als lezer. Je wilt echt weten hoe haar leven verder gaat, want wat Katie heeft meegemaakt is bijna te heftig om te geloven. De foto’s in het midden van het boek bewijzen echter het tegendeel. En de manier waarop Katie zich door die vreselijke jaren heen heeft geworsteld is op z’n zachts gezegd bewonderenswaardig. Ongeveer iets na het midden slaan de depressies en angsten waar Katie flink onder te lijden heeft gehad, om in een enorme overlevingskracht en een kracht om haar leven weer op de rit te krijgen.” – Leesfanaten.nl
  • “Op indringende, maar vooral vloeiende, wijze, beschrijft Katie haar gevecht en angsten. Goudeerlijk is ze in wat ze heeft doorgemaakt en nog steeds doormaakt. Ik kan gewoon niet meer stoppen met lezen, ik wil in één keer het boek uit hebben. Met tranen op mijn gezicht en een licht misselijk gevoel lees ik haar verhaal. Als ik het boek uit heb, blijft ze me het hele weekend bij. Ik laat het boek op tafel liggen en kijk er nog regelmatig naar. Het licht misselijke gevoel verdwijnt en wat overblijft is respect. Voor haar kracht, voor haar actie, voor Katie Piper.” – Chicklit.nl
  • “We kunnen ons met geen mogelijkheid verplaatsen in de situatie waarin deze Britse vrouw verkeerde en kunnen ons geen voorstelling maken van hetgeen ze heeft doorgemaakt. Maar we kunnen wel onze symbolische hoed voor haar afnemen. Want in alle opzichten is dit een vrouw aan wie menigeen een voorbeeld mag nemen. De oorspronkelijke titel luidt: Beautiful. En dat is ze: mooi. Zowel innerlijk als uiterlijk.” – Bookaholics.nl

Bestel dit boek op Bol.com >>

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *