Gratis een taal leren

Door  |  0 reacties

Gratis een taal leren met duolingo

Ga je dit jaar nog op vakantie naar de Spaanse kust en wil je weten wat de Spanjaarden over je fluisteren? Of sta je weer op de camping in Frankrijk en zou je graag nog snel even je Frans bijspijkeren om te kunnen praten met de locals? Met de app Duolingo kun je gratis en op een makkelijke manier een nieuwe taal leren.

Taal leren met Duolingo

Hoe kan een taal leren nou leuk zijn? Het lukt Duolingo met een mooi, maar functioneel uiterlijk en een streng uiltje dat je vertelt door te gaan. De oefeningen worden opgedeeld in onderwerpen, bijvoorbeeld ‘dieren’, ‘eten’ en ‘voegwoorden’. De onderwerpen zijn verdeeld in lessen en elke les kost je hooguit tien minuten, dus zelfs tussen je drukke vakantievoorbereidingen moet wat tijd zitten om nog even een lesje te doen. Nadeel: het is alleen beschikbaar in het Engels! Even omschakelen dus.

Gemotiveerd blijven

De makers van Duolingo beseften dat mensen vooral veel moeite hebben met gemotiveerd blijven en vonden er goede oplossingen voor. Het leaderboard bijvoorbeeld: wedstrijdjes doen met vrienden om eerste te worden. Wij voeren momenteel een nek-aan-nek race met elkaar, waardoor we geen dag overslaan. En dat zien we ook weer terug, want Duolingo houdt bij hoe veel dagen aaneen we geoefend hebben.

Momenteel kun je met Duolingo de volgende talen leren: Spaans, Portugees, Frans, Italiaans en Duits.

Download Duolingo in de Playstore >>

P.S. Deze review hebben we geschreven aan de hand van de Android-app, maar hij is er ook voor de iPhone.

Reacties

Laura (20) is derdejaars studente psychologie. Ze kan eigenlijk niet zonder haar katten. In haar vrije tijd is ze vaak aan het schrijven, hardlopen, lezen of muziek aan het maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *