Side Effects: traag, maar fascinerend

Door  |  0 reacties

Als je houdt van een film met een beetje tempo dan haak je bij Side Effects waarschijnlijk snel af. Wij bleven echter kijken…

Waar gaat Side Effects over?

Dr. Jon Banks is een ambitieuze jonge psychiater die zichzelf wil bewijzen. Als zijn zwaar depressieve patiënte Emily niet op de normale medicijnen reageert, besluit hij om als laatste redmiddel een nieuw medicijn genaamd Ablixa voor te schrijven.

Emily wordt langzaam beter. Maar dan wordt de echtgenoot van Emily op brute wijze doodgestoken en de politie vindt Emily met het mes in haar handen. Ze heeft echter geen flauw idee wat er gebeurd is.

Wat wij vonden van Side Effects?

Hoe kunnen we over deze drama-thriller uitweiden zonder teveel te verklappen. We hebben ons hoofd erover gebroken.

Zoals gezegd: Side Effects is geen film waar direct een gigantisch tempo in zit, toch blijven we kijken. (Om te moeten constateren dat het aan het eind opeens wel iets te snel gaat)

Waarom we toch bleven kijken?

Side EffectsOmdat we wilden weten of Emily nu echt zo ziek is, of eigenlijk gewoon heel slinks. Omdat we medelijden hadden met Dr. Banks die de afgrond in wordt gesleurd. Zal hij zijn leven weer op de rit krijgen? En wat is de rol van de vorige psychologe van Emily?

Voor Channing Tatum hoef je Side Effects niet te kijken. Helaas heeft hij als echtgenoot maar een heel korte rol. Maar de charmante Dr. Banks maakt een hoop goed.

Kijken dus!

Want ondanks dat Side Effects geen film is die in onze top 10 zou belanden heeft regisseur Soderbergh een knap staaltje werk neergezet. Jammer dat dit zijn laatste film was.

Bestel Side Effects op Bol.com >>

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *