HelloFresh maakt koken nog leuker

Door  |  0 reacties

We gokken dat het herkenbaar is: dat je in de supermarkt bij de groenten staat en wéér dezelfde groenten pakt als de week daarvoor. Ook bij het vlees ga je voor hetgene dat je al kent. Met HelloFresh is dat verleden tijd.

Wat is Hello Fresh?

HelloFresh is jouw eigen boodschappen-mevrouw. HelloFresh stelt voor jou een boodschappendoos samen voor drie of vijf complete maaltijden. Met slechts een paar criteria:

  • Alle producten moeten vers zijn
  • Alle producten moeten lekker zijn
  • Het moet duidelijk zijn waar alle producten vandaan komen
  • Alle ingrediënten moeten zijn geproduceerd met respect voor de natuur, het milieu en dierenwelzijn

Onbekend & door alle jaargetijden

Aan de hand van deze criteria maakt HelloFresh speciaal voor jou een weekmenu. Vaak met groenten en vis- of vleessoorten die je niet snel vindt in de supermarkt, en als je ze al vindt, zal je ze niet snel pakken omdat je ze simpelweg niet kent. Ook de seizoensgroenten komen terug in de recepten. Zo zul je in de winter kennismaken met pastinaak en koolraap, in het voorjaar is het tijd voor raapstelen & postelein.

HelloFresh getest!

We werden enthousiast toen we de filosofie achter HelloFresh lazen en besloten het concept te testen. We kozen voor de HelloFresh Original (er is ook een box voor vegetariërs en zelfs voor top-sporters) en deze werd keurig op de vooraf doorgegeven tijd thuisbezorgd. Zo vanuit de koelwagen. Als je het woord fresh in je naam gebruikt kan dat ook niet anders. En vers blijkt in dit geval echt vers: zo kan het zijn dat de raapstelen of spruiten die je op maandag ontvangt, twee dagen daarvoor nog in de grond zaten of dat de rode kool in de box die je ontvangt diezelfde ochtend nog gesneden is.

In ons pakket vonden we alle ingrediënten voor:

  • Heekfilet met wittekool en Surinaamse rijst
  • Zomerse pastasalade met groene pesto en gebakken kip
  • Zoete aardappel-wortelsoep met fetapakketjes

En daar staan best wat dingen op die normaal niet zo snel in de koelkast belanden bij ons. Heekfilet? Daarvoor zouden we normaal naar de visboer moeten. Feta? Gebruiken we regelmatig, maar deze combinatie was een verrassing (en erg lekker!). Wittekool: dat was een eeuwigheid geleden.

Daarom HelloFresh!

En dat verrassings-effect is voor ons betreft de toegevoegde waarde voor dit pakket. Want eerlijk is eerlijk: voor € 34,- kunnen we ook zelf drie maaltijden samenstellen. Maar dan voldoet het niet aan al die goede criteria, moeten we zelf nog naar de supermarkt rijden en bovenal zelf creatief nadenken over wat te eten. Nu hoeven we het enkel nog te bereiden. En dat is leuk, zeker met onbekende ingrediënten.

Voor herhaling vatbaar!

Ga naar Hellofresh.nl >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *