Scent of departure

Door  |  0 reacties

The Scent of Departure: de geur van jouw favoriete stad in een flesje. Zodat je door enkel te ruiken terugbent in New York/Bali/Tokio/Istanbul/Rome*.

Ik hoor je denken: wat bedoel je nu eigenlijk? Nou, heel simpel. The Scent of Departure is een nieuwe soort parfum, speciaal ontwikkeld voor de fervente reiziger. Koop één van de 20 ‘steden’ in een flesje van 50 ml (a € 40,-) en je zult direct terug zijn in jouw favoriete zet. Enkel door het dopje los te draaien en een beetje te verstuiven.

Een voorbeeld? Neem bijvoorbeeld deze omschrijving van Istanbul:

Immersed in the vibrant Istanbul Grand Bazaar and its clouds of scents : grapefruit, bergamot, elemi, pink pepper and sweet spices. Indulged by a rose Turkish delight with the subtle litchi and raspberry notes at the fabulous Topkapi Palace. At nightfall be swept away with the whirling dervishes of the Blue Mosque, in a soft oriental wind of sandalwood, cinnamon and musk.

De parfums, allen unisex, zijn verpakt als kofferlabels en voorzien van de afkortingen van de betreffende luchthaven. Alleen de verpakking is al een cadeautje voor de travelfanaten. In tegenstelling tot wat je zou verwachten na het zien van de verpakking zijn deze parfums echter niet op luchthavens te koop. Je vindt ze wel in sjiekere winkels zoals Henri Bendel in New York, Harvey Nichols in Londen en 10 Corso Como in Milaan.

Beetje ver weg? Gelukkig heeft The Scent of Departure ook een webshop waar je deze eenvoudig kunt bestellen. Pas wel op: zodra je hun website ziet wil je direct weer op reis. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Ga naar de website van The Scent of Departure >>

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *