De lijst van al mijn wensen

Door  |  0 reacties

Bij het lezen van de covertekst van ‘De lijst van al mijn wensen’ verwachtten we eigenlijk een typische chicklit in handen te hebben. Niets bleek minder waar!

Over ‘De lijst van al mijn wensen’

De lijst van al mijn wensenAl ruim 400.000 exemplaren zijn er van dit boek verkocht in Frankrijk, de plek waar ook het verhaal zich afspeelt. Jocelyne, eigenaressen van een handwerkwinkeltje in een klein dorpje, wint de lotto. Zal dit haar leven veranderen?

Jocelyne wilde styliste worden in Parijs, een wespentaille hebben en trouwen met de prins op het witte paard. Ondertussen is ze 46 en heeft ze een fourniturenwinkeltje in Arras; de kilo’s van haar laatste zwangerschap is ze nooit kwijtgeraakt en ze is getrouwd met Jocelyn, die al twintig jaar in de fabriek van Häagen-Dasz werkt.

Op een dag besluit ze een blog te gaan schrijven over handwerken. Terwijl de internetters zich op haar site storten, wint Jocelyne 18 miljoen euro in de lotto. Wat zal ze doen met dit geld dat haar leven voor altijd kan veranderen? Ze besluit om er met niemand over te praten, zelfs niet met haar man, en een lijst te maken van al haar wensen…

Wat wij vonden van ‘De lijst met alle wensen’

Geen chicklit dus, maar het verhaal van een vrouw die enorm veel wensen heeft. Met een man die veel wensen heeft, maar die ze niet in uitvoering kan brengen omdat haar zaak nu ook weer niet veel oplevert. En dan wint ze al dat geld…

Is daarmee alles opgelost? Nee, uit De lijst van al mijn wensen blijkt dat geld echt niet gelukkig maakt (al is het soms verdomd handig). Een meer dan wijze levensles!

Bestel dit boek op Bol.com >>

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *