World Food Festival Rotterdam

Door  |  2 reacties

World Food Festival Rotterdam: maar liefst vijf weken lang (van 18 september t/m 27 oktober) staat Rotterdam in het teken van eten! Het festival centreert zich rondom het Museumplein, maar in de hele stad kun je -letterlijk- het sfeertje proeven.

Over het World Food Festival Rotterdam

Nationale en internationale gerechten, maar dan wel met een Rotterdams tintje: daar draait het World Food Festival Rotterdam om. De organisatoren willen laten zien wat Rotterdam op culinair gebied te bieden heeft. Er wordt extra aandacht besteed aan bewustzijn over eten en er duurzaam mee omgaan. Hoe? Met behulp van top-koks, horecabedrijven, voedselproducenten en wetenschappers.

Wat kun je doen tijdens het World Food Festival?

Tijdens de vijf weken is er ongelooflijk veel te doen. Oogst je eigen groenten in één van de stadsmoestuinen, bekijk een bibliotheek waar je zaden kunt lenen (tegen zaden), volg een workshop bonbons maken of leer van top-koks bij kookstudio Meerema.

En natuurlijk valt er ook genoeg te eten en te drinken! Bijvoorbeeld in RESTaurant: lege panden, leergierige arbeiders en overgebleven eten zorgen samen voor jouw bijzondere diner.

Het kloppende hart van het World Food Festival Rotterdam

In totaal zijn er meer dan 100 activiteiten tijdens het World Food Festival Rotterdam. Dat is iets te veel voor ons om op te noemen, maar we lichten toch graag nog een hoogtepunt voor je uit: het Future Food House in het Museumpark. Ook wel het kloppend hart van het World Food Festival Rotterdam.

Dit paviljoen biedt een blik op de toekomst van voedsel, culinaire trends en ontwikkelingen. ‘Eetontwerper’ Marije Vogelzang is curator van het Future Food House en samensteller van een interactieve tentoonstelling met binnen en buitenlandse fooddesigners en wetenschappers. Ontdek wat mogelijk is met de 3D printer of voedsel dat je alleen kunt inademen zodat je wel de smaaksensatie ervaart, maar niet de calorieën binnen krijgt. Uniek!

Ga naar de website voor meer info en het volledige programma >>

Reacties

Laura (20) is derdejaars studente psychologie. Ze kan eigenlijk niet zonder haar katten. In haar vrije tijd is ze vaak aan het schrijven, hardlopen, lezen of muziek aan het maken.

2 reacties

  1. Mandy

    18 september 2013 at 17:54

    Jaaaaa dit festival lijkt me leuk! Ik moet er nog maar even naartoe gaan.
    Wat een leuke blog trouwens, fijne ontdekking!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *