5x makkelijke pasta recepten

Door  |  0 reacties

Heerlijk hoor, uitgebreid koken. Een luxe risotto, of een 3-gangen diner. Maar af en toe willen we toch liever iets simpels. Na een lange werkdag of wanneer we ’s avonds nog een feestje hebben bijvoorbeeld. Speciaal voor dat soort dagen verzamelden we vijf makkelijke pasta recepten. Mmmm….

Pasta pesto

Een ultra makkelijk pasta recept: neem de soort pasta die je nog in de kast heb liggen, een potje pesto en als je wil een citroen (een uitje is ook heerlijk). Voeg de pesto toe aan je gekookte pasta en besprenkel de citroen erover. Voila! Een heerlijke pasta.
Bekijk het recept >>

Makkelijke pasta tricolore

Mooi: een pasta met de kleuren rood, geel en groen. Rood van de tomaten, groen van de basilicum en geel van de pasta. Het enige niet zo simpele aan dit recept is het ontvellen van de tomaten, maar dat moet lukken wanneer je ze in kokend water hebt gedompeld.
Bekijk het recept >>

Pasta met kip, courgette en champignons

Pasta met kip kan niet verkeerd smaken, zeker niet met een behoorlijke hoeveelheid groenten. Bak eerst de kip en kook de pasta. Doe daarna een gesneden ui in een wok, vervolgens de courgette en daarna de champignons. Als alle groentes gaar zijn kun je de kip weer toevoegen. Verdeel de gekookte pasta alvast over de borden met wat zure room, en schep daarna de inhoud van de wokpan eroverheen. Klaar!
Bekijk het recept >>

Pasta met gerookte zalm

Zalm doet het altijd goed wanneer je zin heb in vis. Gerookte zalm stop je zo in de pan, samen met kookroom en een lente-uitje. Eventjes laten koken en daarna de pasta toevoegen.
Bekijkt het recept >>

Pasta met ham en erwtjes

Pasta en erwtjes kunnen tegelijkertijd gekookt worden worden als je de erwtjes vijf minuten voordat de pasta klaar is erbij doet. Lekker makkelijk! Giet na het koken de pasta met erwtjes af, stop het geheel in een koekenpan en voeg kookroom en ham toe. Het gerecht kan opgediend worden als alles goed warm is! Tip: toch niet zo’n erwtenfan? Vervang de erwten in dit recept door broccoli.
Bekijk het recept >>

Reacties

Laura (20) is derdejaars studente psychologie. Ze kan eigenlijk niet zonder haar katten. In haar vrije tijd is ze vaak aan het schrijven, hardlopen, lezen of muziek aan het maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *