Teken je eten

Door  |  0 reacties

Hou je van tekenen en eten? Of wil mooie schetsen van cupcakes, sla of paprika kunnen maken? Illustrator Claudia Pearson leert je in ‘Drawing Food’ hoe je jouw eten tekent. 

Eten tekenen met ‘Drawing Food’

Foodfotografie is leuk, maar wat dacht je van illustraties van etenswaar? In Drawing Food worden eerst de basisvaardigheden die te maken hebben met het eten tekenen uitgelegd. Hoe je vlees tekent, of keukenmateriaal. Maar ook hoe je schaduwen tekent en hoe je de outline van je schets maakt. De tweede helft is een soort van dagboek, verdeeld in seizoenen, met leuke opdrachtjes om creativiteit te stimuleren.

Teken je eten en word gelukkig

In de inleiding vertelt Claudia Pearson het verhaal achter haar voedseltekeningen. Wat bracht haar op het idee? Ze begon met het tekenen van eten als kind. In restaurants schetste ze de geserveerde gerechten, of soms alleen een karaf met water. Als het moest deed ze dat op een servet.

Later raakte ze gefascineerd door de rust die het tekenen van eten brengt: een tekeningetje zorgt ervoor dat je eventjes met één ding bezig bent. Je gaat erin op en vergeet de drukke wereld om je heen. Lekker mindful! 

Drawing foodOok wetenschappelijke studies tonen aan dat het tekenen van eten goed is voor je. Recentelijk vond een onderzoek plaats waaruit blijkt dat het tekenen van cupcakes je humeur met 27% verbetert en van het tekenen van pizza word je zelfs 28% gelukkiger. Doen dus, dat tekenen!

Inspiratie nodig?

Inspiratie nodig voor je tekeningen? Of benieuwd naar hoe je zou kunnen tekenen als je dit boekje hebt doorgenomen? Claudia Pearson heeft een portfolio met haar prachtige illustraties. Zeker leuk om eens door te kijken.

Bestel op Bol.com >>

Reacties

Laura (20) is derdejaars studente psychologie. Ze kan eigenlijk niet zonder haar katten. In haar vrije tijd is ze vaak aan het schrijven, hardlopen, lezen of muziek aan het maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *