Lonely Planet’s must sees voor 2014

Door  |  1 reactie

Lonely Planet’s Best in Travel 2014: de onmisbare reisgids voor de fanatieke reiziger in 2014. 

The best places to go and things to do all around the world right now! Drawing on the knowledge, passion and miles travelled by Lonely Planet’s staff, authors and online community, we present a year’s worth of travel inspiration to take you out of the ordinary and into some unforgettable experiences.

Naast mijn passie voor schrijven als redacteur voor Like & Love (it!) ben ik in het dagelijks leven productmanager van een reis-website. Niet verwonderlijk dat ik alles wat ik kan lezen over reizen ook direct wil lezen.

De jaarlijkse Lonely Planet’s Best in Travel schaf ik dan ook aan zodra hij uit is. Ik moet en zal weten wat de trends zijn voor komend jaar en hoewel er te veel plaatsen in staan om in één jaar naast een drukke baan te bezoeken, word ik alleen al vrolijk van het lezen van deze handzame reisgids. Want als Lonely Planet zegt dat het goed is, is het ook echt goed.

Hoe Lonely Planet groot werd

Het succes van Lonely Planet begon klein, feitelijk aan de keukenkamer. Tony & Maureen Wheeler trouwden en maakten een unieke huwelijksreis. Met slechts een oude auto, een paar dollar en vooral een avonturiershart maakten zij een rondreis door Europa en Azië. Uiteindelijk belandden ze zelfs in Australië.

De reis was zo’n unieke ervaring dat ze dit graag met anderen wilden delen. Uren zaten ze aan de keukentafel te schrijven aan hun eerste reisgids, Asia on the Cheap. Binnen een week verkochten ze maar liefst 1.500 (!) exemplaren. Lonely Planet was geboren. Twee jaar later kwam de reisgids South-East Asia on a Shoestring, waarna gidsen over Nepal, Australië, Africa en India volgden. Inmiddels hebben ze zo’n beetje de hele wereld vastgelegd in reisgidsen.

Lonely Planet’s Best in Travel 2014: wat kun je verwachten?

Lonely Planet's Best in Travel 2014Met maar liefst 203 pagina’s reisinspiratie biedt dit boek je als lezer enorm veel. Wij maakten een kleine selectie van wat je allemaal in dit boek kunt vinden:

 • Door Lonely Planet samengestelde top 10’s, waaronder een Top 10 landen, Top 10 regio’s en Top 10 steden
 • De reiservaringen die je niet mag missen in 2014. Wat dacht je van het Nederlandse elftal in Brazilië aanmoedigen, of struinen over de (vernieuwde) boulevards van Parijs?
 • Meer dan 35 wereldwijde evenementen, per maand omschreven
 • Maar ook de best betaalbare bestemmingen, onontdekte culinaire bestemmingen, de beste huwelijksreisbestemmingen, de beste bestemmingen voor een familievakantie en… lees hem zelf & laat je verrassen!

  Nieuwsgierig geworden naar deze Engelstalige reisgids? Voor slechts € 11,99 bestel je deze gids. Ook ideaal als cadeautje voor de feestdagen.
  Bestel deze gids op Bol.com >>

  Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

1 reactie

 1. Natasja - Watzijzegt

  7 januari 2014 at 16:55

  Jaa, heerlijke gidsen! Ik heb de 2013 editie hiervan geloof ik. Even m’n boekenkast checken straks, anders koop ik gewoon nóg meer LP boeken 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *