Penthouse North: intrigerende thriller

Door  |  0 reacties

Naast kerstfilms en romantische komedies komen er in deze tijd ook heel wat nieuwe thrillers uit. Zo kwam onlangs Penthouse North uit.

We gaan af op onderstaande synopsis, op het moment dat het op een duffe zondagmiddag tijd is voor een goede film.

Achtervolgd door een tragische gebeurtenis uit haar verleden, ontsnapt de fotojournalist Sara Frost aan de wereld in een chique penthouse in New York. Maar de wereld komt haar achterna in de vorm van de wraakzuchtige, sadistische crimineel Hollander die op zoek is naar een fortuin aan gestolen diamanten die verborgen liggen in het appartement. Gevangen en buitengesloten van de wereld moet Sara de kracht vinden om een eindeloze nacht van fysieke en psychische marteling te overleven.

Penthouse North: het verhaal

De hoofdrol in Penthouse North wordt gespeeld door Michelle Monaghan (bekend van o.a. Due Date). In deze film speelt ze fotojournalist Sara Frost, die tijdens een missie in Afghanistan haar gezichtsvermogen heeft verloren.

Penthouse North, thrillerDrie jaar later heeft ze haar leven in beperkte mate opgepakt: ze woont samen met haar vriend Ryan in een chique penthouse met een geweldig uitzicht over New York. Een van de eerste vragen die in je opkomt, zal ongetwijfeld zijn: wat doet die Ryan voor werk dan?

Niet zulk kosjer werk blijkt als er op Oudejaarsavond twee criminelen het appartement indringen. De twee (Michael Keaton als Hollander, Barry Sloane als Chad) deinzen nergens voor terug. Ook niet voor een moord. Het enige wat ze willen, zijn de 22 diamanten die Ryan van ze heeft gestolen.

Wat volgt is een nacht met psychologische spelletjes tussen de twee en Sara.

Wat wij vonden van ‘Penthouse North’?

Hoewel het soms een beetje ongeloofwaardig is dat de blinde Sara praktisch het halve appartement door wordt geslingerd zonder maar een greintje pijn, blijft de film je wel integreren. Af en toe verbaas je je over de domheid van de criminelen (of is Sara nu zo slim?), maar het overall verhaal zit goed in elkaar. En hoewel de film zich praktisch helemaal afspeelt in de flat, gaat de vaart er niet uit en zul je niet verveeld raken.

Bestel de dvd ‘Penthouse North’ op Bol.com >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *