Leuk! Adopteer een kerstboom

Door  |  0 reacties

Als we het over duurzaam hebben dan is een kerstboom misschien niet het ideale voorbeeld: je koopt er één, stopt uren in hem mooi versieren, kijkt er twee weken naar en daarna kan hij bij het grof vuil. Dat kan toch beter? Adopteer een kerstboom & gooi ook die nepperd eens bij het grof vuil.

Het concept ‘Adopteer een kerstboom’ is niet nieuwe, sterker nog: het stamt uit 2005. Maar omdat we dit initiatief van biologische kwekerij Randijk Bamboe echt geniaal vinden, besteden we er toch aandacht aan.

Adopteer een kerstboom: wat houdt het in?

Als je via dit concept een kerstboom gaat adopteren, word je ‘ouder’ van een ecologisch gekweekte kerstboom. Begin december (natuurlijk wel nadat Sinterklaas het land heeft verlaten!) ga je je kerstboom bij een van de tien uitgiftepunten afhalen, waarna je hem mee naar huis neemt om te versieren, je cadeautjes onder te leggen en van te genieten.

Rond 3 koningen breng je de boom weer terug, waarna hij herplant zal worden. Zodat hij volgend jaar weer dienst kan doen als jouw kerstboom. Leuk toch? Je zou je kerstboom dan haast een eigen naam geven (ja, zo gek zijn wij!).

Wat kost een kerstboom adopteren?

Voor een adoptiekerstboom betaal je jaarlijks ongeveer tussen de € 10,- en € 50,-. Het bedrag is afhankelijk van de lengte van de boom. Adoptiebomen zijn er vanaf ongeveer 80 cm tot en met >2 meter. Hierbij komt ook nog de hoogte van de kluit.

Houd ook nog rekening met tijdelijke kosten: als je de boom ophaalt betaal je statiegeld en zodra je deze heelhuids inlevert, krijg je dit weer terug.

Meer informatie? Ga naar Adopteereenkerstboom.nl >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *