Lost & Found-kerstcadeaus

Door  |  0 reacties

Je springt net op tijd de trein uit, loopt opgelucht richting uitgang en merkt pas buiten dat je paraplu nog in het bagagerek ligt. Sounds familiar?

Je bent niet de enige. Volgens medewerkers van NS vinden zij jaarlijks zo’n 73.500 voorwerpen in treinen en op stations die mensen verliezen of vergeten. Bij iets minder dan de helft lukt het de NS om ze bij de rechtmatige eigenaar terug te brengen. De andere voorwerpen – en dan hebben we het over zo’n 40.000 bezittingen! – blijven liggen. Wat doe je daarmee?

Uniek ‘hergebruik’ van gevonden voorwerpen

NS heeft daar iets moois voor verzonnen. Sommige zaken breek je duurzaam af en van anderen maak je iets nieuws. Wat dacht je bijvoorbeeld van een koffer die tot tijdschriftenrek wordt omgebouwd? Of handschoenen gemaakt van een jas. Wij vinden dat bijzonder innovatief en worden er heel enthousiast van.

Lost & Found pop-up store: voor unieke kerstcadeaus

Met de kerstdagen voor de deur wil NS zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid geven om eens een ander cadeau te kopen. Daarom vind je van donderdag 12 t/m zaterdag 14 december op spoor 2 van station Amsterdam Centraal een unieke pop-up store.

Curieuze voorwerpen, alledaagse dingen, je kunt het met eigen ogen gaan zien. Er zijn ook een aantal mensen aanwezig die ter plekke van een Lost & Found-item een nieuw product maken.

Zoek je een origineel cadeau of ben je gewoon net zo nieuwsgierig als wij en wil je wel eens weten wat mensen zoal in de trein laten liggen? Wij zeggen, pak de trein, vergeet niet al je spullen mee te nemen en bezoek de pop-up store.

Extra leuk: NS schenkt de opbrengst van de Lost & Found pop-up store aan stichting Natuur & Milieu.

Meer informatie? Ga naar www.ns.nl >>

Reacties

Tanja (42) woont samen met Oskar en kat PLUK in Haarlem. Ze wordt blij van alle seizoenen, schrijven, wandelen en foto's maken. Social media vindt ze de beste uitvinding ever en wat dat over haar zegt, leert ze nu op de Open Universiteit bij de studie psychologie. Ze is een regenboogmaker in wording en leeft volgens de stelregel Don't grow up, it's a trap!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *