5x ultieme kerstfilms

Door  |  0 reacties

De valkuil met kerst? Twee dagen volledig volplannen met (schoon)familie. Geen tijd om uitgebreid te bankhangen en ultieme kerstfilms te kijken. Zonde, want er zijn zoveel leuke kerstfilms die de moeite waard zijn.

Heb jij of maak jij nog ruimte in je agenda deze dagen dan mogen in elk geval onderstaande (soms niet voor de hand liggende) kerstfilms niet ontbreken. Veel kijkplezier!

Falling in Love

Ultieme kerstfilms: Falling in LoveEen prachtige, romantische film waarbij een toevallige ontmoeting het leven van de hoofdrolspelers overhoop gooit.

Als de met een dokter getrouwde huisvrouw Meryl Streep en de eveneens getrouwde architect Robert de Niro kerstinkopen doen lopen ze elkaar tegen het lijf.

Maanden later ontmoeten ze elkaar opnieuw in de forensentrein. Wat volgt is een groeiende aantrekkingskracht, zonder dat een van beiden een buitenechtelijke relatie wil beginnen.

Bestel deze ultieme kerstfilm >>

 
 

Edward ScissorhandsUltieme kerstfilms: Edward Scissorhands

“Waar komt de sneeuw toch vandaan?”, vraagt een kleindochter aan haar oma. Oma vertelt haar het verhaal van Edward Scissorhands. Een mens gemaakt door een uitvinder die eenzaam en alleen in een huis hoog op een heuvel woont. Aan de rand van suburbia.

De film is gebaseerd op een tekening van Burton gemaakt in zijn tienerjaren. Uitdrukking gevend aan zijn gevoelens van isolatie en het onvermogen te communiceren. Deze werkelijk prachtig vormgegeven film is het begin van een uiterst vruchtbare samenwerking tussen regisseur Burton en acteur Johnny Depp.

Bestel deze prachtige kerstfilm >>

 
 

The ShiningUltieme kerstfilms: The Shining

Van een hele andere orde is de onheilspellende film The Shining. De door de legendarische filmregisseur Stanley Kubrick gemaakte verfilming van het boek van Stephen King.

Dat de film met een 8,5 de 48ste plek inneemt in de top 250 aller tijden van het toonaangevende IMDB (Internet Movie Database) zegt al genoeg. Toch een korte samenvatting.

Jack Nicholson speelt schrijver Jack Torrance. Een auteur die zijn writersblock probeert te doorbreken door in de winter hoog in de bergen conciërge van een verlaten hotel te worden. Zijn taak is de leidingen niet te laten bevriezen door het hotel enigszins te verwarmen.

Jack Nicholson zet een razendknappe acteerprestatie neer als de geleidelijk aan steeds krankzinniger wordende schrijver Jack Torrance.

Bestel de dvd op Bol.com >>

Die HardUltieme kerstfilms: die hard

Voor vrouwen die van mannen houden die zo uit de Coca Cola grasmaaierreclame lijken te zijn weggelopen is er de actiefilm Die Hard met Bruce Willis.

Willis neemt het in deze film als eenmansleger op tegen een overmacht aan zwaar bewapende terroristen. De terroristen gijzelen de bezoekers van een kerstfeest op kerstavond.

Willis de schone taak de terroristen te overmeesteren en de gijzelaars te bevrijden.

Bestel deze film nu op dvd >>
 
 

The Polar Express
Ultieme kerstfilms: Polar Express

Liever een feel good movie? Dan is de animatiefilm de Polar Express een echte aanrader.

Als op kerstavond een jongetje wakker wordt van vreemde geluiden buitenshuis krijgt hij de verrassing van zijn leven. Voor de deur staat een imposante stoomlocomotief. Na een korte aarzeling besluit het jongetje toch mee te gaan; naar de Noordpool op weg naar het huis van de Kerstman. Het begin van een avontuurlijke reis.

In de animatiefilm van regisseur Robert Zemeckis (van onder andere Back to the Future) en acteur Tom Hanks is gebruikgemaakt van computeranimatie, waarbij de bewegingen van echte acteurs zijn vastgelegd.

Bestel deze animatiefilm op dvd >>

Meer films? We zullen nog meer leuke artikelen over kerstfilms schrijven de komende week.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *