Precies mijn (letter)type

Door  |  2 reacties

Ben je – net als ik – gefascineerd door design en mooie lettertypes? Dan is het boek Precies mijn type echt wat voor jou.

De drukletter is inmiddels 560 jaar oud, maar toch hebben mensen het gevoel dat lettertypes ‘minder oud’ zijn. Pas sinds de tekstverwerkingsprogramma’s hebben we meer zicht op lettertypes en wordt er steeds meer gevarieerd.

Anno 2013 wemelt het overal van de uiteenlopend lettertypes: op straatnaamborden, gebouwen, filmposters, boeken, verpakkingen, etc.

Meer weten over lettertypes

Wil je meer weten over de geschiedenis van lettertypes, dan is het boek Precies mijn type echt wat voor jou. Hoe zijn deze letters ontstaan en waarom zijn er zoveel van? Wie is verantwoordelijk voor de bezadigde, praktische Times New Roman, de afstandelijke, anonieme Arial of het irritant frivole Comic Sans?

De verhalen achter de lettertypes

Boek vol lettertypes, Simon GarfieldSimon Garfield belicht de rijke geschiedenis en de subtiele gevoelswaarde van verschillende lettertypes, vanaf Gutenberg tot de meest gewaagde digitale fonts.

Door dit boek kom je erachter hoe het komt dat Helvetica zo populair is geworden. En waarom de meeste slechte filmposters het lettertype Trajan gebruiken.

En wat was de rol van het Gotham-font bij Obama’s aanstelling in het Witte huis?

Waarom dit boek?

Zoals Simon zelf zegt:

Wie dit boek heeft gelezen zal nooit meer op dezelfde manier naar de wereld om zich heen kijken.

En het klopt! Ik heb de proef op de som genomen. Na het lezen van dit boek kijk ik inderdaad anders naar bijv. reclames en affiches. Op een leuke manier, dat dan wel!

Benieuwd naar dit boek?Voor € 22,50 bestel je hem op Bol.com >>

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

2 reacties

  1. Daphne

    14 december 2013 at 21:48

    Wat een super tof boek! Dit is er echt 1 voor op mijn wensenlijstje. Ik ben echt lettertype verslaafde en heb het gave Return to Sender zoals op het bovenste plaatje gekozen voor de header van mijn blog.

  2. Karlijn

    15 december 2013 at 17:50

    Hé wat leuk. Ik kende dit boek nog niet, maar het lijkt me heel interessant. Lettertypes vind ik sowieso interessant, omdat er zoveel verschillende soorten zijn 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *