5x romantische kerstfilms die je zonder man wilt kijken

Door  |  2 reacties

Zakdoekjes bij de hand, een kleed over je benen en een hond aan je voeten. Zwijmel weg bij deze 5 romantische kerstfilms, die je het best alleen op de bank zonder man kunt bekijken.

Kerst is dé tijd van het jaar om films te kijken. Het is koud, binnen is fijn, er draaien komische kerstfilms in de bioscoop en de good old kerstfilms (Annie!) worden eindeloos op tv herhaald. Ook de romantische kerstfilms, waar zakdoeken bij gewenst zijn. Welke mag je volgens ons niet missen?

Love ActuallyRomantische kerstfilms: love actually

Zonder de twijfel de kerstfilm onder alle kerstfilms: Love Actually. Met dezelfde makers als die van Notting Hill en Bridget Jones’ Dairy was deze film in 2004 al bij voorbaat een succes.

Waar de film over gaat? Love Actually (met o.a. Hugh Grant, Emma Thompson en Colin Firth) is een hilarische film die zich afspeelt in de weken vlak voor kerstmis, waarin de ups en downs in de relatiesfeer ongekende pieken en dalen bereiken.

Niet slechts één verhaal, maar wel tien door elkaar. En als je goed oplet, zul je zien dat liefde overal aanwezig is.

Bestel Love Actually nu op dvd >>

The HolidayRomantische kerstfilms: The Holiday

Wat gebeurt er als je met elkaar van huis ruilt? Dan verandert er meer dan alleen het adres. Dat blijkt uit de romantische kerstfilm The Holiday.

Iris (Kate Winslet) en Amanda (Cameron Diaz) zijn twee totaal verschillende vrouwen. De een woont in een romantische Engelse cottage, de andere in een chique buurt in Hollywood. Toch hebben ze iets gemeen: het lukt ze maar niet om gelukkig te worden in de liefde.

Wanhopig op zoek naar een vlucht uit hun leventje, ontmoeten ze elkaar op het internet en besluiten ze van huis te ruilen voor de feestdagen.

Bestel The Holiday nu op dvd >>

SerendipityRomantische kerstfilms: Serendipity

Serendipity is geen kerstfilm die elk jaar in de favo-lijstjes terugkomt. Toch is hij dat wel. New York, kerst, duizenden lichtjes, de schaatsbaan en…. liefde!

In een druk warenhuis springt er een flinke vonk over tussen Sara en Jonathan. Ze beleven (ondanks hun beider relaties) de mooiste avond van hun leven, maar hun wegen scheiden zich ook meteen weer.

Wanneer ze later op het punt staan om in het huwelijk te treden slaat de twijfel definitief toe. Was die ene keer niet veel meer dan een vluchtige affaire? Tijd om het uit te zoeken!

Bestel Serendipity nu op dvd >>

New Year’s EveRomantische kerstfilms: New Year's Eve

Let love be your solution. New Year’s Eve is een film van regisseur Garry Marshall, die alle sterren uit de kast trok voor deze romantische kerstfilm. Onder andere Michelle Pfeiffer, Jessica Biel, Hilary Swank, Robert de Niro en Jon Bon Jovi maakten deze film in 2011 tot een kaskraker.

In New Year’s Eve volg je als kijker een aantal singles en stellen in New York op de meest feestelijke avond van het jaar.

Terwijl hun paden zich kruisen, ontstaat een verhaal vol liefde, hoop, vergiffenis, tweede kansen en een nieuw begin.

Bestel Newyear’s Eve op dvd >>

 

While you were sleepingRomantische kerstfilms: While you were sleeping

Last but not least: een grappige, vrolijke maar bovenal romantische kerstfilm, die niet voor niets vijf sterren heeft op Amazon. While you were sleeping is een film die we inmiddels kunnen dromen.

Lucy leidt een eenzaam leven als medewerkster bij de metro. Als haar droomman, die ze regelmatig aan het loket heeft, door een beroving op de rails terecht komt, twijfelt ze geen moment. Ze springt erachter aan en redt Peter.

In het ziekenhuis wordt ze voorgesteld aan zijn familie als zijn verloofde. Ze ontvangen haar met zoveel liefde dat ze niet durft te vertellen hoe het echt zit, ondanks de twijfel van Peter’s broer. Maar dan komt Peter bij…

Bestel While you were sleeping >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

2 reacties

  1. Karlijn

    15 december 2013 at 17:52

    While you were sleeping was afgelopen week op tv! The Holiday en Love Actually zijn twee van mijn favorieten. Maar ik moet zeggen dat ik tot afschuw van mijn vader ook elk jaar The Sound of Music wil kijken, niet verder vertellen hoor 😉

  2. Mandy

    16 december 2013 at 22:52

    Wat een leuk lijstje! Ik krijg meteen zin om ze te kijken. De laatste is nieuw voor mij, dus ik heb hem meteen even opgeslagen. Thanks!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *