Amanda Knox: “Wachten tot je gehoord wordt”

Door  |  0 reacties

Een moordzaak die veelvoudig in het nieuws is geweest: schuldig of toch onschuldig? Vrijgelaten en nu toch 30 jaar cel? Het recente vonnis vroeg er om het boek Wachten tot je gehoord wordt te lezen.

Over Amanda Knox

Amanda Knox, ook wel Foxy Knoxy genaamd, is 20 jaar en net een paar weken verhuisd van Seattle naar Perugia. Haar droom, Italiaans studeren, valt in duigen als haar vriendin en huisgenoten op gruwelijke wijze wordt vermoord.

Wat Amanda op dat moment niet kan vermoeden is dat de moord al snel een mediahype wordt en zij het middelpunt van de belangstelling wordt. Als verdachte. Amper de taal vaardig wordt ze onderworpen aan zware verhoren, waarbij miscommunicatie door taalbarrières een grote rol spelen.

In 2009 wordt ze na een lange strijd veroordeeld tot moord. Onterecht? Volgens Amanda wel. En dat blijkt als in 2011 na een lange beroepsprocedure het vonnis nietig wordt verklaard. Amanda vliegt terug naar Amerika en stort zich op het schrijven van haar boek.

Over ‘Wachten tot je gehoord wordt’

In haar boek – dat haast een therapeutische doel moet hebben gehad voor haar verwerking – vertelt Amanda Knox voor het eerst welke verschrikkingen ze heeft moeten doorstaan.

Op basis van de dagboeken die ze bijhield en de brieven die zij schreef tijdens haar gevangenschap, geeft Amanda een persoonlijk en aangrijpend verslag van alles wat er na de gruwelijke moord gebeurde.

Schuldig of onschuldig?

Wachten tot je gehoord wordt, Amanda KnoxAls je Wachten tot je gehoord wordt leest, kun je je onmogelijk voorstellen – ondanks dat de politie zoveel fouten maakt, hoe is het mogelijk? – dat deze jonge vrouw echt schuldig is. Oprecht, naïef en ook te lief overkomend voor iemand die zo’n brute moord zou kunnen plegen.

Toch is Amanda inmiddels weer schuldig bevonden. In maart 2013 verwierp het Italiaanse Hof van Cassatie de vrijspraak en besloot dat het proces moet worden overgedaan. Eind november was daar de uitspraak: 30 jaar straf.

Of het een knap staaltje schrijfwerk was of dat ze weer onterecht vast zit, is voor veel mensen nog de vraag. Wat het antwoord ook mag zijn, het boek blijft een aanrader.

Bestel dit boek op Bol.com >>

Voor de review van ‘Wachten tot je gehoord wordt’ werd een exemplaar beschikbaar gesteld door de uitgever.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *