5x oud & nieuw hapjes
Op zoek naar heerlijke oud & nieuw hapjes om voor te schotelen aan je familie of vrienden? Wij zochten vijf lekkere hapjes voor je uit, om zelf te maken!
De lekkerste oud & nieuw hapjes
Wat zijn nu lekkere oud & nieuw hapjes? Warm! Want het is koud in december. Makkelijk te bereiden. Want je wilt niet uren in de keuken staan. En natuurlijk moeten ze lekker smaken bij champagne. Onderstaande oud & nieuw hapjes voldoen allemaal aan een of meerdere criteria.
Zelfgemaakte minipizza’s
Pizza, lekker! Serveer in plaats van de standaard minipizza’s uit de diepvries eens zelfgemaakte. Lekkerder & je maakt een goede indruk.
Hoe doe je dat dan? Met bladerdeeg en een muffin pan. Gebruik voor de topping rode pesto, tomaat, ui, mozzarella, artisjok en zwarte olijf!
Bekijk het recept op Kayotic.com >>
Appel-cranberryflappen
Oudejaarsavond is niet compleet zonder tenminste één oliebol of appelflap. Maak jouw appelflap wat bijzonderder door in plaats van rozijnen, gedroogde cranberries te gebruiken.
Overigens kun je bladerdeeg zo’n beetje met alles vullen. Wat dacht je van ham en kaas? Of lekker voor de vegetariërs onder jouw gasten: bladerdeeg me spinazie en feta.
Wraps met zalm en roomkaas
Gevulde wraps zijn vrij nieuw, maar eigenlijk nu al een klassieker. Hoe dat komt? Doordat het simpel te maken is en heerlijk smaakt.
Onze favoriet is deze met zalm en roomkaas. Als je wil, kun je ook nog wat sla of komkommer toevoegen aan de vulling.
Bekijk het volledige recept op Wrapsmaken.nl >>
Caprese op een stokje
Een klassiek caprese gerecht bestaat uit tomaat, mozzarella en basilicum, overgoten met een klein beetje olijfolie.
Dit recept bevat precies die vier ingrediënten, maar dan aan een stokje. Makkelijk om te eten, maar zeker ook om te maken!
Bekijk het hele recept op All Recipes >>
Rookvleesrolletjes
Nog zo’n eenvoudig hapje, dat wel erg lekker is: een rookvleesrolletje.
Ingrediënten? Monchou, bieslook, rookvlees en een beetje peper. That’s it!
Snij de mochou in tien plakken (tip: verwarm je mes met heet water, gaat veel makkelijker!), doe er een beetje bieslook op en rol het geheel in de rookvlees.
Bekijk het recept op Exelent Eten >>