5x Valentijnsdag koekjes

Door  |  0 reacties

Wil je je partner eens verassen met Valentijnsdag? Ga voor koekjes! Of nog leuker: ga samen naar de winkel en maak jullie eigen, heerlijke Valentijnsdag koekjes. Wij zochten vijf geschikte recepten uit. 
 

Valentijnsdag koekjes met aardbeienjamValentijnsdag koekjes: aardbeienjam

Schattig: koekjes in een hartjesvorm, met daarin nog een hartje van aardbeienjam. Je maakt deze simpele koekjes gewoon met bloem, eieren, suiker en boter.

Als je koekjes klaar en een afgekoeld zijn, snijd je een hartje uit de binnenkant, die je vult met jam. Maak het geheel af met wat poedersuiker!

Bekijk het hele recept >>

 

 

Valentijnsdag koekjes: liefdeskleurenKoekjes in liefdeskleuren

Met een beetje kleurstof kun je hele leuke dingen maken, bewijst ook dit recept weer. Voor deze gekleurde hartjes deel je het gemaakte deeg op in vijf delen en voeg je aan ieder deel twee druppels kleurstof toe. Je kunt vijf voor verschillende kleuren kiezen (regenboog!) of juist voor kleuren die bij Valentijnsdag horen.

Is je geliefde nogal een grote eter? Geen zorgen! Dit recept is genoeg voor maar liefst 75 kleine koekjes of 50 koekjes van iets groter formaat.

Bekijk het hele recept >> 

Valentijnsdag koekjes van chocoladeChocolade Valentijnsdag koekjes

Valentijnsdag is eigenlijk niet compleet zonder chocolade. Deze koekjes zijn een goede manier om de dosis chocolade een beetje aan te vullen.

Je maakt ze met deeg, cacaopoeder, rode kleurstof en optioneel een aardbeienextract, om het roze deeg een smaakje te geven!

Bekijk het hele recept >>

 

 

Valentijnsdag koekjes: liefdeskoekjesLiefdeskoekjes

Een beetje cheesy, maar wel heel schattig om te geven: koekjes met de voorletter van je lief erop.

Het geheel ziet er moeilijker uit dan het is. Het koekje maak je met een standaard koekjes recept. Het woord ‘love’ krijg je op het koekje dankzij een pen met eetbare inkt (zie google) en de hoofdletter maak je met glazuur.

Bekijk dit recept op Hanielas.com >>

 

Valentijnsdag koekjes: shortcakeValentijnsdag shortcake met verse aardbei 

Aardbeien doen het altijd goed. Dit recept maakt jouw Valentijnsdag compleet met een frosting van aardbeien en daarop een vers aardbeitje. Lekker!

Bekijk dit toffe recept op Tasteofhome.com >>

 
 
 
 
 

Reacties

Laura (20) is derdejaars studente psychologie. Ze kan eigenlijk niet zonder haar katten. In haar vrije tijd is ze vaak aan het schrijven, hardlopen, lezen of muziek aan het maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *