19 keer Katherine

Door  |  1 reactie

Voor de negentiende keer is Colin Singleton gedumpt door een meisje met de naam Katherine. Wat te doen tegen het liefdesverdriet? Colin’s beste vriend komt met het antwoord: een onvergetelijke roadtrip.

Het boek 19 keer Katherine begint met een gebroken hart. Het gebroken hart van hoofdpersoon Colin Singleton welteverstaan. Voor de negentiende keer is hij gedumpt door een meisje met de naam Katherine. Hoe het kan dat hij telkens op een meisje valt met die naam, weet hij zelf ook niet. ‘Katherine’ is gewoon zijn type.

Als het om meisjes gaat (en bij Colin was dat vaak zo) heeft iedereen een type. Colin Singletons type was niet lichamelijk maar taalkundig: hij hield van Katherines. En dan niet van Katies of Kitty’s of Kathy’s of Rynns of Trina’s of Kays of Kates of, godbewaarme, Catherines. K-A-T-H-E-R-I-N-E. Hij was met negentien meisjes gegaan. Allemaal hadden ze Katherine geheten.

Over ’19 keer Katherine’

Colin is een wonderkind, maar niet zo eentje die uitgroeit tot een genie en iets betekent voor de wereld. Hij kan alleen anderen nadoen, feitjes onthouden en anagrammen ontdekken, maar zelf een belangrijke ontdekking doen, zit er niet in voor hem.

En dat stemt hem somber, want Colin wil maar twee dingen bereiken in zijn leven: iets betekenen voor de wereld en verkering hebben met een Katherine. Nu lijken beide doelen te mislukken. Zijn beste vriend, Hassan, besluit met hem een roadtrip te gaan maken. Erg ver komen ze echter niet, want op de eerste dag komen ze bij het plaatsje Gunshot, waar de eigenaresse van een groot textielbedrijf hen een baantje en een slaapplaats aanbiedt. Samen met de dochter van de eigenaresse, Lindsey, gaan Colin en Hassan op stap.

Wat wij vonden van ’19 keer Katherine’

Was 19 keer Katherine het beste boek van John Green? Nee, het is geen boek dat je dagenlang in een roes achterlaat, zoals Het grote misschien. Het is wél leuk om te lezen. Grappig, vermakelijk en goed bedacht. Het zorgt voor een ‘oohhh, zo zit het’ gevoel en de zin om verhalen te gaan maken.

Wat anderen vonden van ’19 keer Katherine’

  • Derecencent.nl: “Greens talent komt vooral tot uiting in het opwerpen van grote levensvragen op de meest luchtige en humoristische manier. 19 keer Katherine is een leuk en snel geschreven jeugdboek over vriendschap en liefde, maar ook een verhaal dat aanzet tot nadenken en zeker literaire diepgang heeft.”
  • Leesplein.nl: “De soms wat sociaal onhandige Colin probeert weer grip te krijgen op zijn (liefdes)leven. Dit zorgt soms voor situaties waar je als lezer plaatsvervangende schaamte van krijgt maar zeker ook voor een wervelend verhaal.”

Bestel ’19 keer Katherine’ op Bruna.nl >>

Reacties

Laura (20) is derdejaars studente psychologie. Ze kan eigenlijk niet zonder haar katten. In haar vrije tijd is ze vaak aan het schrijven, hardlopen, lezen of muziek aan het maken.

1 reactie

  1. Karlijn

    28 februari 2014 at 21:29

    Het beste boek van John Green vind ik nog steeds TFIOS maar looking for alaska vond ik ook erg mooi. Binnenkort komt de film van TFIOS uit in de bios, echt ontzettend benieuwd naar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *