103x een geslaagde weekendlunch

Door  |  0 reacties

Moet jij het doordeweeks ook stellen met een standaardlunch uit de bedrijfskantine of een zakje zelfgesmeerde bammetjes? Tijd voor een uitgebreide weekendlunch.

Eindelijk: geen wekker, geen trein die ik moet halen. Uitslapen & langzaam opstarten. Geen afspraken en alle tijd om te doen waar ik zo van hou. Eten. Oh nee, daarvoor in de keuken staan en nog leuker: naar de markt gaan voor verse ingrediënten en naar de slager voor het lekkerste vlees. Niet alleen om van een goede avondmaal te genieten, maar ook zeker van de lunch. Want die komt er doordeweeks bekaaid vanaf.

De beste ideeën voor een geslaagde weekendlunch

Maar elke week nieuwe ideeën bedenken voor een gevarieerde en verrassende weekendlunch is nog best een opgave. Des te blijer was ik met de komst van het boek Weekendlunch van Janneke Philippi, die onder andere receptuur schrijft voor de Allerhande & Delicious. Een dik kookboek met maar liefst 103 ideeën voor een geslaagde weekendlunch.

Een kijkje in de recepten

WeekendlunchHet boek Weekendlunch is opgedeeld in handige hoofdstukken. Van lunches die je in 15 minuten klaar kunt hebben (ideaal als je wel afspraken hebt) tot restjeslunch. Van broodlunches tot lunches van de markt. Om je alvast te laten watertanden een aantal superlekkere gerechten op een rij. En dat was best lastig kiezen!

  • Lamskoteletjes met honingnoten
  • Zalmkroketjes met kappertjesmayonaise
  • Grotchampignontoast
  • Sappige kip in bladerdeeg
  • Zomersoepje met knoflookbrood
  • Turks brood met gegrilde groenten
  • Zalmtosti’s
  • Gerookte kipclub met appel (lekker fris!)

Leuke extra’s

Je vindt ook tal van leuke extra’s verspreid door het boek. Zoals twee pagina’s vol met de lekkerste dressings en vinaigrettes. Of de lekkerste soorten boter om zelf te maken. En alles over wecken en de lekkerste granen. En uiteraard een hoofdstuk met de lekkerste weekendjestoetjes.

Bestel Weekendlunch voor € 24,95 op Bol.com >>

Voor de review van dit boek werd een exemplaar beschikbaar gesteld door de uitgever.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *