70x appeltaart-recepten

Door  |  0 reacties

De taart die iedereen wel kan bakken: een appeltaart. Lekker warm, met een toefje slagroom. Maar wist je dat je die op honderden manieren kunt maken, in enorm veel variaties? Janneke Philippi stelde een boek samen met maar liefst 70 appeltaart-recepen.

Liefde van de man gaat door de maag en in mijn geval betekent dat dat er regelmatig een appeltaart op tafel staat. Eerlijk gezegd: altijd dezelfde. Eentje die ik ooit in een receptenboek vond en die relatief eenvoudig te maken is én er ook nog eens top uit ziet. Maar het gaat wel vervelen, elke keer diezelfde taart bakken. Gelukkig is daar nu het boek Appeltaart, met 70 originele, unieke, authentieke, slanke en veelzijdige varianten van de traditionele oma-taart.

De 70 appeltaart-recepten werden samengesteld door Janneke Philippi, die recepten schrijft voor tijdschriften, kookboeken maakt en daarnaast ook nog eens foodstylist is. Mocht haar naam je bekend voorkomen dan komt dit waarschijnlijk door haar maandelijkse recepten in Delicious. Stuk voor stuk zijn dit recepten die voor iedereen haalbaar zijn en toch verrassen. Dat geldt ook voor haar andere boeken, zoals Weekendlunch. En nu ook weer voor haar appeltaart-recepten boek.

Wat voor appeltaart-recepten kun je verwachten?

Mocht jij het, net als ik, zat zijn om elke keer dezelfde appeltaart te bakken, dan biedt dit boek met 70 appeltaart-recepten genoeg uitkomst. Al is de grootste uitdaging nog het kiezen uit deze stuk voor stuk superlekkere appeltaarten. Met dank aan foodfotograaf Serge Philippi overigens, die voor de foto’s zorgden. Wat mij betreft kan een goed kookboek niet zonder mooi beeld, je wilt immers zien wat je straks – als je het goed doet – op tafel gaat zetten.

Om je een indruk te geven van wat voor appeltaart-recepten je kunt verwachten, pikte ik mijn favorieten eruit. Maar natuurlijk mag de klassieke Hollandse appeltaart niet ontbreken, Janneke zegt daar het volgende over:

Jouw appeltaart zal ongetwijfeld net even anders zijn dan de mijne. Dé appeltaart bestaat eenvoudigweg niet. Zoveel appeltaartbakkers, zoveel appeltaarten. De basis voor míjn appeltaart komt uit de 7e druk van het Kookboek van de Amsterdamsche huishoudschool van Wannée. Ik kreeg het versleten exemplaar jaren geleden van mijn oma. Vorig jaar is alweer de 29e editie van dit klassieke Hollandse kookboek verschenen. Ik hoop dat je mijn appeltaart als jouw basis ziet, geef er je eigen draai aan. Met een handje rozijnen, noten of citroenrasp. Met amandelspijs op de bodem, 2 soorten appels of zonder vlechtdeksel. Bijvoorbeeld.

Appeltaart-recepten gebundeld in één kookboekZo zie je, één simpel recept en al zoveel mogelijkheden van een klassieke Hollandse appeltaart. Maar wat dacht je van een appelnotentaart, een Franse appeltaart met roomvulling, milopita (Griekse appeltaart), appelkruimeltaart met bessen.

Ook leuk: klassiekers als de tarte tatin, American apple pie, appelvlaai of apfelstrudel. Wil je een keer voor iets anders gaan? Ga voor NY-cheesecake met appel, appel-cranberry schuimtaart, chocolade-appeltaart of zomerappeltaart met pruimen.

Overigens staat dit boek ook nog eens vol met de lekkerste appel-recepten. Misschien niet allemaal echt taart, maar wat maakt dat uit als er appeltrifle of tiramisu met appel voor je neus staat? Ook lekker: recepten voor appelbrood en zelf dieet-appeltaarten. Wat een keuze aan appeltaart-recepten hè?

Nieuwsgierig geworden? Je bestelt dit boek voor € 17,95 >>

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *