Verjaard: moord verjaart nooit als je partner de dader blijkt te zijn

Door  |  0 reacties

Het zal je maar gebeuren: je gaat uit eten met je partner in de veronderstelling dat hij je ten huwelijk vraagt. In plaats daarvan bekend hij dat hij 20 jaar daarvoor een huisgenootje om het leven heeft gebracht.

Dat gebeurt Colette in de thriller Verjaard van Renee Hulshof. Renée Hulshof is het pseudoniem van Anke ten Doeschate en René van Veen. Samen runnen zij een vertaalbureau. Van Anke verscheen eerder Het ziet er allemaal goed uit.

Eindelijk, denkt Colette. Ze knikt hem bemoedigend toe en neemt een slok van haar rode wijn. Alex kijkt haar onderzoekend aan. ‘Het valt niet mee om je dit te moeten zeggen. De reden dat we hier zitten… Twintig jaar geleden heb ik iemand gedood. Per ongeluk eigenlijk. En dat is vandaag verjaard.’

Verjaard, Renee HulshofTja, en dan…? Je partner is niet wij hij was, ook al blijft hij zeggen dat het per ongeluk was. Welke vriendin zou er niet op zoek gaan naar de waarheid? En dat is precies wat Colette samen met vriendin Fiona gaat doen na zijn bekentenis. En dan kruist mysterieuze Sebastiaan – wie is hij, wat doet hij en wat wil hij? – ook nog eens haar pad…

Wat wij vonden van Verjaard

Hoewel het boek op sommige punten wat voorspelbaar is en de hoofdpersonen af en toe iets meer verstand zouden mogen gebruiken (hey, we hebben het over een moordenaar!), blijf je lezen. Je wilt weten wat de rol is van Sebastiaan, en bovenal het echte verhaal weten. Want spreekt Alex wel de waarheid, was het wel een echt ongeluk? Die ruim 300 pagina’s zijn dus in een mum van tijd uit. Zonde eigenlijk!

Bestel dit boek op Bol.com >>

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *