Mooie leugens

Door  |  0 reacties

Wat als je hele leven opeens een leugen blijkt te zijn? Was Ridley Jones, de hoofdpersoon in de thriller Mooie leugens tien minuten later opgestaan en had ze de metro genomen in plaats van de taxi, dan was haar leven misschien niet op z’n kop komen te staan.

Over ‘Mooie leugens’

Mooie leugens, Lisa UngerAls uit een instinct redt Ridley een klein jochie dat bijna overreden wordt. Het wordt niet alleen regionaal nieuws, maar ook landelijk. En dan verandert Ridley’s leven compleet. Een mysterieus pakketje maakt duidelijk dat haar hele leven een grote illusie blijkt te zijn. Al haar zekerheden zijn in een klap weggevaagd en Ridley weet niet wie ze nog kan vertrouwen. Koortsachtig gaat ze op zoek naar antwoorden, waarbij ze gedwongen wordt om alles wat ze ooit over zichzelf dacht te weten in twijfel te trekken. Iedereen lijkt iets te verbergen te hebben – of ligt het aan haar?

Koningin van de psychologische thriller

Lisa Unger wordt ook wel de koningin van de psychologische thriller en dat schept hoge verwachtingen. Zeker aks je nog nooit een boek van haar hebt geleden. Maar ze maakt de verwachtingen meer dan waar, in elk geval met Mooie leugens.

In één adem uit

De eerste hoofdstukken zijn enigszins verwarrend. Wie is de hoofdpersoon, vanuit welk perspectief moet je dit bekijken? Het boek start in 1972 en daarna lijken alle tijden door elkaar te gaan lopen. Ben je geneigd het boek weg te leggen, bijt dan even door. Vanaf hoofdstuk drie zal Mooie leugens je niet meer loslaten. De een na de andere vraag zal door je hoofd spelen.

Wat is het geheim in het leven van Ridley? Wat is de rol van wijlen oom Max, die Ridley als zijn oogappel behandelde? Waarom is haar broer Ace ooit weggegaan? En wie is die geheimzinnige, maar oh zo sexy onderbuurman? Bij elk hoofdstuk krijg je wel wat meer antwoorden, maar tegelijk ook meer vragen en dat maakt dat je moeite zal hebben Mooie leugens weg te leggen.

Extra voordelig!

Mooie leugens is, wellicht met het zicht op de zomervakantie, nu uitgegeven als pocketboek voor slechts € 12,50. Het ideale boek dus voor in je koffer. Als je deze nagelbijter zo lang kunt laten liggen…

Bestel dit boek op Bol.com >>

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *