Bakken met Paul Hollywood

Door  |  0 reacties

Wil jij net zo goed leren bakken als Paul Hollywood, de meesterbakker die zijn bekendheid te danken heeft aan The Great British Bake Off? Schaf dan nu zijn boek Bakken met Paul Hollywood aan.

Ik heb al sinds mijn 8e een passie voor bakken. Mijn vader was bakker en tijdens mijn jeugd heb ik heel wat tijd in zijn winkels doorgebracht, waar ik bijvoorbeeld de donuts met jam vulde en de scones met room. Ik keek graag naar de professionals tijdens het werken. Ik was onder de indruk van de manier waarop bakkers van wat eenvoudige ingrediënten een prachtig en heerlijk product maken. Het kneden van het deeg was bijna hypnotiserend. Die fascinatie is er nog steeds. Ik bak nu al dertig jaar en ik heb nooit iets anders willen doen. – Paul Hollywood

In het intro van Bakken met Paul Hollywood wordt de liefde die hij voor het bakken heeft direct duidelijk. Hoe groot die liefde echter is, zie je terug in alle recepten. Over elk recept is nagedacht: niet alleen over de ingrediënten, maar ook over hoe Paul het jou als beginnende of gevorderde bakker eenvoudig kan maken.

Je gaat écht geloven dat je iets kunt creëren dat er net zo mooi uit ziet als in de winkel, maar dan nog vele malen lekkerder. Want; zelfgemaakt en ovenvers.

Wat voor recepten je vindt in ‘Bakken met Paul Hollywood’

Bakken met Paul HollywoodAllereerst: de basis. Niet alleen hoe je het beste deeg maakt, maar ook de lekkerste basisbroden. Van volkorenbrood tot baguettes, van speltbrood tot ciabbata, van roggebrood tot pitabroodjes. Stuk voor stuk mooie broden die eigenlijk al lekker genoeg zijn. Maar wil je net wat meer smaak, dan legt Paul je in het hoofdstuk ‘Brood met smaak’ uit hoe je door middel van het toevoegen van andere ingrediënten aan het deeg zowel de smaak als de structuur van het brood kunt veranderen.

Wat voor soort broden met smaak je kunt verwachten? Wat dacht je van knoflookbrood, gedraaid brood met stilton en pecannoten, brood met abrikozen, dadels en sultana’s, truffelficelles, pompoenpitstengels met maanzaad of rozijnenbollen?

Ook te vinden in het boek: de lekkerste croissants (van amandalcroissants tot chocoladecroissants) en zoete broodjes (van appelbrioche tot citroen-limoengebakjes). En de meeste ruimte is er tot slot nog voor de koekjes, desserts & cakes. En bij dat hoofdstuk smul je weg! Of kun jij ontbijtpannenkoeken met bosbessen, citroencake, frambozen-passievrucht-muffins, baklava, kruidkoek met kleverige peertjes en bananenbrood met walnoten weerstaan?

De lekkerste zuurdesembroden

Uiteraard mogen ook recepten voor het tegenwoordig populaire zuurdesembrood niet ontbreken in Bakken met Paul Hollywood. Maar liefst 15 recepten vind je in het boek. Wat dacht ke van zuurdesembrood met olijven? Of met bacon en knoflook? Ook lekker: zuurdesembrood met muesli & banaan.

Zie jij het wel zitten om een bijna net zo goede meesterbakker te worden als Paul? Je bestel het bijna 300 pagina’s tellende boek Bakken met Paul Hollywood (uitgegeven door Good Cook Publishing) voor slechts € 24,95.
Ga naar Bol.com & bestel direct >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *