BbyB: say it with chocolate

Door  |  0 reacties

Een super-toffe verpakking, originele smaken en dan ook nog eens chocolade zoals je van de Belgen mag verwachten: BbyB Chocolates heeft er een fan bij.

Life is like a box of chocolates, you never know what you’re gonna get

Dat geldt zeker als je een box chocolade – en wij mochten voor jullie voorproeven – van BbyB ontvangt. Niet alleen valt de verrassende verpakking op, als je de smaken van de chocolade leest, zul je je afvragen hoe dat zal smaken. Want wie bedenkt er nu om witte chocolade met passievrucht en basilicum te maken? Of pure chocolade met kersen en kaneel en wat dacht je van pure chocolade met steranijs en honing?

Over BbyB Chocolade

BbyB (Babelutte bij Bartholomeus) is de haute couture onder de Belgische chocolade. De smaken hierboven (en andere, er zijn  meer dan 20 bijzonder smaakervaringen) komen van de hand van Michelin-chef Bart Desmidt en meester-chocolater Jan Verleye.

BbyB ChocoladeBart Desmidt, eigenaar van sterrenrestaurant Bartholomeus, werkt alleen met de beste streekproducten. In de babelutte (vroeger bekend als de boterbabbelaar) vond hij zijn inspiratie voor vernieuwende pralines. Samen met Jan Verleye (van chocolaterie Verleye, die enkel met 100% verse en pure producten werkt) ontwikkelde hij niet alleen dessert, maar uiteindelijk een hele lijn van chocolade, nu bekend als BbyB chocolade.

Voorgeproefd!

Uiteraard is er voorgeproefd. De verwachtingen lagen hoog en het was dus even spannend of de BbyB chocolade aan deze verwachtingen kon voldoen. Ja dus! Dit is Belgische chocolade zoals Belgische chocolade hoort te zijn, maar dan met een extra smaaksensatie. En de smaaksensatie wordt gedoseerd gebracht, waardoor de chocolade niet wordt overheerst. Perfecte match dus! En hoewel je ze het liefst allemaal zelf opeet, wordt uitdelen met deze verpakking wel erg leuk.

Ook proeven?

Hoewel de BbyB chocolade in Nederland niet in fysieke winkels te koop is – ze hebben alleen een winkel in Brugge en Antwerpen – kun je online wel los gaan. In de webshop vind je diverse collecties (Golden collection, Favourites of the Chef, Classic Collection en Black Collection), maar je kunt ook je eigen giftbox samenstellen uit de meer dan 20 smaken. Een giftbox bestaat uit vijf of tien ‘laatjes’ met elk vijf pralines, verkrijgbaar voor € 21,- of € 42,-. Niet goedkoop, maar damn wat zijn ze goddelijk!

Ga naar de webshop van BbyB >>

Voor deze review mochten wij gratis de chocolade van BbyB proeven, waarvoor dank.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *