Op zoek naar goede series? Arrow!

Door  |  0 reacties

Sommige series hebben alles meezitten: een goede storyline waardoor je niet kunt ophouden met kijken, romantiek en spannende actiescenes, een mooie set én knappe auteurs. Arrow is zo’n serie.

Waar ‘Arrow’ over gaat

Arrow draait om het rijkeluiskindje Oliver Queen, gespeeld door de knappe Stephen Amell. Als hij met zijn vader en een vriendin een weekendje weg gaat met hun jacht, gebeurt er iets vreselijks: de boot zinkt. De vriendin? Meegesleurd de diepte in. Oliver en zijn vader zijn de enige overlevenden, maar omdat er een beperkte hoeveelheid eten en drinken is, schiet Olivers vader zichzelf dood om het leven van zijn zoon te redden. Zijn laatste woorden zijn een opdracht aan Oliver: “Ik heb veel kwaad gedaan. Bevrijd onze stad van dat kwaad.”

‘Onbewoond’ eiland

Heftig? Ja, absoluut. Maar daar houdt het niet op in Arrow: Oliver komt terecht op een onbewoond eiland. Althans dat lijkt in eerste instantie zo, maar hij komt er al snel achter dat het eiland misschien helemaal niet zo onbewoond is. Hij moet vijf jaar doorbrengen op wat hijzelf a hellisch island noemt, voordat hij gered wordt. Als hij weer terug is in zijn stad, is hij een compleet ander mens en wil hij de daden van zijn vader goed maken.

Wat wij vonden van ‘Arrow’Arrow

Arrow is een fantastische serie! Je ziet twee verhalen door elkaar: het verhaal van het Oliver op het eiland door middel van flashbacks en het verhaal van Oliver terug in de stad. Je ziet hoe Oliver de kennis die hij heeft opgedaan op het eiland toepast als hij de slechteriken van de stad te lijf gaat. Maar je ziet ook een man die moeite heeft met het oppakken van zijn leven nadat hij het vijf jaar heel zwaar heeft gehad. Ook de familie van Oliver heeft het moeilijk: ze hadden al bijna vrede gesloten met het idee dat Oliver er niet meer was. En dan zijn er nog de vreemde samenzweringen van moeder Moira. Deze verschillende aspecten maken Arrow een heel complete serie, die eigenlijk alles heeft en door iedereen leuk gevonden wordt.

Anderen over ‘Arrow’

  • Mijnserie.nl: “Acteur Stephen Amell zet een indrukwekkende en geloofwaardige Oliver neer. Als Arrow je eenmaal in zijn greep heeft, is er geen weg meer terug. Een fijne combinatie van veel actie, een vleugje drama en een hoog superhelden gehalte. Dit vraagt om meer!”
  • Filmabides.nl: “De actiescènes, en de choreografie van de gevechten waar Oliver in beland, mogen er wezen. Ook zijn de flashbacks naar het eiland waar Oliver gestrand was interessant en diepen die flashbacks het karakter verder uit. Ze geven een goed beeld van de man die Oliver geworden is op het eiland en voor welke keuzes hij heeft gestaan.”

Nieuwsgierig geworden?
Koop seizoen 1 voor € 39,99 op Bol.com >>

Reacties

Laura (20) is derdejaars studente psychologie. Ze kan eigenlijk niet zonder haar katten. In haar vrije tijd is ze vaak aan het schrijven, hardlopen, lezen of muziek aan het maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *