32x speciale sandwich-recepten
Wil jij in het weekend eens verrassende broodjes op tafel zetten? Sandwich Speciaal bevat 32 sandwich-recepten. Voor elk jaargetijde!
Een ideaal seizoens’kook’boek: sandwiches voor elk seizoen. Eenvoudig te maken & gegarandeerd een succes. Daar houd ik van, want hebben we het niet al druk met zoveel dingen…? In het weekend heb ik eindelijk tijd voor mezelf en hoewel ik graag uitgebreid de keuken induik, is daar niet altijd tijd voor. Sommige dingen kun je – door fulltime werken – namelijk alleen maar in het weekend plannen. Voor deze drukke weekenddagen pak ik voortaan Sandwich Speciaal.
Wanneer is een sandwich een succes?
Volgens Maud Zylnik, de schrijfster van Sandwich Special, moet je bij het bereiden van de sandwich-recepten een aantal vuistregels hanteren:
- Het brood moet vers en het liefst ook biologisch zijn. Uiteraard is een sandwich geen goede sandwich als deze niet knapperig is. En: gooi niet teveel beleg op je broodje, dat is zo zonde van de smaak van de door jou met zorg gekozen sandwich.
- Het beleg moet aan de hoogste eisen voldoen. Gebruik altijd seizoensgroenten, wederom graag biologisch. Zorg dat je groeten nooit te waterig zijn, vlees en vis mag juist weer niet te droog zijn. Neem geen genoegen met een matig stukje vlees of vis, maar ga naar de slager of visboer voor de ultieme sandwich.
- Om je sandwich goed op smaak te krijgen dien je altijd boter, olijfolie en crème fraiche in huis te hebben. Wees wel nauwkeurig met de hoeveelheid.
Verrassende sandwich-recepten
Een ciabatta met groene asperges en gerookte tonijn. Casinobrood met bloemkool en foreleitjes. Een baguette met spinazie en verse geitenkaas. Casinobrood met tomaten en bosbessen. Landbrood met tonijnrilletes en haricots verts. Ciabatta met rosbief, rode biet en wortel. Baquette met eendenlever en pruimen. Casinobrood met muskaat-pompoen en comté. Baquette met sardientjes en prei.
Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, het is altijd tijd voor een goede sandwich. En als je op zoek ben naar verrassende sandwich-recepten, dan zit je met dit boek dus goed. Zo blijkt uit bovenstaande opsommingen.
Naast deze (en meer) overheerlijke sandwich-recepten is het ook nog eens een heel duidelijk boek. Door middel van icoontjes wordt aangegeven om welke broodsoort het gaat, of het een vis-, vlees- of vegetarisch gerecht is, en of het een broodje is dat geschikt is als tussendoortje, voor de lunch of voor de grote eter.
En ook nog…
Tel daarbij op de frisse fotografie en vormgeving (tja, het oog wil ook wat!) en ik ben fan van dit boek. En oh ja, de prijs houdt een aankoop ook niet echt tegen: je betaalt slechts € 8,95 voor Sandwich Speciaal.
Bestel Sandwich Speciaal op Bol.com >>
Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.
alexa
8 juni 2014 at 11:26
ziet er super goed en lekker uit!