Het vegetarische kookboek van 2014: Vegalicious!

Door  |  0 reacties

Een kookboek voor iedereen die altijd of af en toe geen vlees wil eten. Wat ons betreft is Vegalicious hét vegetarische kookboek van 2014.

Maar liefst 141 vlees-vrije recepten staan er in het vegetarische kookboek Vegalicious. Stuk voor stuk vol verse ingrediënten, van klassieke tot originele recepten, voor alle gelegenheden, van kleine hapjes tot grote diners. Stuk voor stuk eenvoudig, en vaak ook nog snel, te bereiden door een handige stap-voor-stap-uitleg.

Niet alleen voor vegetariërs

Toch is dit ultieme kookboek niet alleen voor vegetariërs. Alice Hart, schrijfster van dit vegetarische kookboek, wil met dit boek ook de meest verstokte vleeseters zover te krijgen dat zij vlees wat vaker laten staan. En ze wil laten zien dat een keuken zonder vlees beslist niet smakeloos en saai is. Wat voorbereiding, een beetje vindingrijkheid en vooral verse seizoensproducten zijn voldoende voor het maken van voedzame, aantrekkelijke gerechten die heerlijk smaken.

Op deze manier wil Alice groenten, granen, peulvruchten, kruiden en fruit – die vaak op een zielige tweede plaats liggen op je bord – eens de plek geven die ze verdienen: het middelpunt!

Een gezond leven zonder (of met minder) vlees

En laten we wel wezen: het niet eten van vlees heeft veel voordelen. Het is gezonder, en beter voor het milieu. Het is bewezen dat vegetariërs in het algemeen minder gezondheidsproblemen hebben en ook minder last hebben van hart- en vaatziekten, obesitas en hoge bloeddruk. Dat komt omdat een dieet zonder vlees rijk is aan koolhydraten, omega 6-vetzuren, vezels, vitamines en mineralen, en relatief arm aan verzadigd vet en cholesterol.

Vegalicious, het vegetarische kookboek van dit moment“Maar je komt toch dingen tekort als je geen vlees eet?” Ja, als vegetariër kun je een tekort krijgen aan eiwit, zink, vitamine B12, calcium en omega 3. Maar als je zoveel mogelijk varieert met groenten, fruit, volkoren producten, noten, pitten, zaden en peulvruchten kun je dit eenvoudig voorkomen. In het boek Vegalicious wordt hier uitgebreid op ingegaan.

De gerechten uit dit vegetarische kookboek

Benieuwd wat voor gerechten je in dit vegetarische kookboek vindt? We maken een klein opsomming om je lekker te maken: havermout met amandelmelk en ahornsiroop, pittige pompoentaartjes met feta, avocadosalade met pickles van wortel en witte radijs en met satésaus, geroosterde Caeser-salade, ijskoude komkommersoep, pastinaakbroodjes met rozemarijn, aardappelkoekjes met olijven en gepocheerd ei, gestoofde kastanjes met aardperen.

Krijg jij al trek als vegetariër en laat je als vleeseter voor deze gerechten graag je vlees eens (of vaker) staan? Je koopt dit vegetarische kookboek voor slechts € 15,-.
Bestel dit boek op Bol.com >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *